ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Omologa, bonds
Φωτο; Shutterstock

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στα ομόλογα ενόψει της ανακοίνωσης της DBRS

Παρατηρήθηκε έντονη συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 366 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 242 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε σήμερα στην αγορά ομολόγων ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης της DBRS για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Κινήθηκε με υψηλό όγκο συναλλαγών η δευτερογενής αγορά ομολόγων. Υπενθυμίζεται ότι ο Καναδικός οίκος αξιολόγησης στην προηγούμενη αξιολόγηση του είχαν «βαθμολογήσει» τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ως «σταθερές» στην βαθμίδα BB High (ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική).

Σημειώνεται ότι η DBRS είναι επιλέξιμος οίκος αξιολόγησης από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Eλλάδoς παρατηρήθηκε έντονη συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 366 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 242 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,98% από 3,87% χθες έναντι 2,61% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,37% από 1,3%. Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0695 δολάρια από το επίπεδο των 1,0701 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Αποκλιμάκωση στην απόδοση των ελληνικών ομολόγων

Η προσδοκία ταχύτερης αποκλιμάκωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ σε συνδυασμό με την επικείμενη ένταξη των ελληνικών ομολόγων σε διάφορους επενδυτικούς δείκτες, τροφοδοτούν το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά.
ΑΓΟΡΕΣ

DBRS: Αναβάθμιση της Τρ. Πειραιώς σε «ΒΒ» με σταθερές προοπτικές

Θετική πορεία και συνεχή βελτίωση για το πιστωτικό προφίλ της τράπεζας, με τον οίκο, όμως, να εκτιμά ότι θα υπάρξει εισροή νέων ΝΡΕ, λόγω επιτοκίων, πληθωρισμού και επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.