ΓΔ: 2006.93 -0.86% Τζίρος: 260.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:26
Φωτο: Shutterstock

Προσπάθεια ανάκαμψης για τις ευρωαγορές, μετά το πτωτικό σερί

Νέος «πονοκέφαλος για τους επενδυτές το ράλι στις τιμές του φυσικού αερίου που ενισχύει τις ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού και της νομισματικής πολιτικής.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσπαθούν να μαζέψουν τις εβδομαδιαίες απώλειές του, μετά το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Φεβρουάριο του 2018, με τις μετοχές λιανικών ομίλων και καταναλωτικών αγαθών να είναι αυτές που στηρίζουν την αντίδραση. 

Κέρδη 0,23% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX να ενισχύεται 0,17%, τον βρετανικό FTSE 100 να έχει άνοδο 0,25% και τον γαλλικό CAC 40 να βρίσκεται στο +0,28%. Θετική η εικόνα και στην περιφέρεια με τον ιταλικό FTSE MIB να ενδυναμώνεται 0,15% και τον ισπανικό ΙΒΕΧ να κινείται 0,11% υψηλότερα. 

Ήπια ανοδική κίνηση και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον Dow Jones στο +0,14%, τον S&P 500 να έχει οριακά κέρδη 0,11% και τον Nasdaq να ενισχύεται 0,18%. 

Νέους πονοκεφάλους προκαλεί η εκτίναξη της τιμής του φυσικού αερίου – που έφθασε στο +11%- μετά την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων στην Αυστραλία σε μονάδες της Chevron που αντιστοιχούν στο 7% της παγκόσμιας παραγωγής LNG. Το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου ενισχύεται αυτήν την ώρα άνω του 7% στα 35,3 ευρώ. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με αποχώρηση κεφαλαίων, με τις εκροές να ξεπερνούν τα 60 δις. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America, με κύριες αιτίες τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και τη νομισματική πολιτική, καθώς το ενεργειακό κόστος αρχίζει εκ νέου να ενισχύεται. 

Ήπια πτωτική κίνηση για την αγορά πετρελαίου με το brent να υποχωρεί 0,19% στα 89,75 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 0,37% χαμηλότερα στα 86,56 δολάρια. 

Αντίθετα ανοδικά κινείται η αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να ενισχύεται 0,33% στα 1.948,85 δολάρια και τον άργυρο να έχει κέρδη 0,43% στα 23,3 δολάρια. 

Πιέσεις για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να υποχωρεί 1,21%, ενώ 0,18% χαμηλότερα κινήθηκε ο κινεζικός Shanghai Composite, με τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να κινείται σταθεροποιητικά. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση στο άνοιγμα λόγω Μέσης Ανατολής

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στην έναρξη των συναλλαγών, με τον STOXX 600 να καταγράφει απώλειες 0,2%, καθώς οι αγορές ανησυχούν για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια ανάπτυξη. Οι μετοχές ΜΜΕ υποχώρησαν 1,4%.
Χρηματιστήριο Φρανκφούρτης αίθουσα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος στα χρηματιστήρια με φόντο τις νέες ελπίδες αποκλιμάκωσης της κρίσης

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, άνοδος κοντά στο +1% για τις ευρωπαϊκές αγορές. Κέρδη και στη Wall Street. Στο επίκεντρο η πρόταση 15 σημείων που κατέθεσε η Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη, με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης.
Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ λόγω προσδοκιών αποκλιμάκωσης

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, καθώς οι προσδοκίες για διπλωματική λύση στη σύγκρουση ΗΠΑ - Ιράν ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα. Μεγάλη πτώση για το πετρέλαιο. Δεν λειτουργεί σήμερα το ΧΑ λόγω 25ης Μαρτίου.
Τεχνητή νοημοσύνη χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος στις ευρωπαϊκές μετοχές με το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Ευρώπης

Με άνοδο ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Παρίσι +1,32%, Φρανκφούρτη +1,68%, Λονδίνο +0,83%, Μιλάνο +1,34% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.