ΓΔ: 1984.1 -0.71% Τζίρος: 75.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:07:35
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

Επιστροφή αγοραστών στο Χρηματιστήριο, ήπια ανοδική αντίδραση

Συνεχίζονται οι ακραίες κινήσεις στις τραπεζικές μετοχές, όπου ξεχωρίζει ο τίτλος της Alpha Bank που ενισχύεται άνω του 2%, ενώ θετικό γύρισμα καταγράφεται σε κάποια blue chips.

Κάποιες δυνάμεις αντίδρασης φαίνεται ότι βρίσκει η αγορά, αφού πρώτα ο Γενικός Δείκτης έχασε το κρίσιμο επίπεδο των 1.220 μονάδων, με σημαντική αντιστροφή τάσεων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου αρχικά υπήρξαν αρκετές πωλήσεις μετοχών και το ταμπλό ήταν «κόκκινο». 

Για μία ακόμη συνεδρίαση χαρακτηριστικό είναι η ακραία διακύμανση στις τραπεζικές μετοχές και ακολούθως και στον κλαδικό δείκτη, σε μία ένδειξη της νευρικότητας που υπάρχει στις τάξεις των επενδυτών, για την πορεία της οικονομίας, των δημοσιονομικών μεγεθών αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης στον απόηχο της τεράστιας καταστροφής στη Θεσσαλία. 

Ανάκαμψη καταγράφεται και στην Ευρώπη, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,33%, ενώ ο DAX έσβησε όλες τις αρχικές του απώλειες και πλέον κινείται σταθεροποιητικά, με τα futures της Wall Street, να συνεχίζουν με θετικό πρόσημο και τον S&P 500 να ενισχύεται 0,30%. 

Ο Γενικός Δείκτης αφού διολίσθησε στο χαμηλό των 1.213,64 μονάδων (-0,95%), έφθασε έως το υψηλό των 1.233,66 μονάδων (+0,69%) και πλέον στις 12:54 εμφανίζει κέρδη 0,31% στις 12.28,99 μονάδες. Στα 35,2 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών με 55 μετοχές να ενισχύονται και 50 να κινούνται με απώλειες. Θετικό γύρισμα και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με άνοδο 0,43%, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης βρίσκεται στο +0,11%. 

Μία ακόμη συνεδρίαση ακραίας διακύμανσης για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε να χάνει 0,97%, επέστρεψε σε ανοδική πορεία και είχε κέρδη που ξεπέρασαν το 1,4%, ενώ πλέον βρίσκεται στο +0,91%. Πρωταγωνιστεί η μετοχή της Alpha Bank, καθώς ενισχύεται 2,31%, με τη Eurobank να έχει κέρδη 0,94%, την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 0,14% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,14%. 

Θετικό γύρισμα και για τα «βαριά» χαρτιά στην υψηλή κεφαλαιοποίησημε την Coca-Cola HBC να ενισχύεται 0,77%, τον ΟΤΕ να έχει κέρδη έστω και οριακά κατά 0,08%, τη ΔΕΗ να έχει άνοδο 0,98%, ενώ αντίθετα παραμένουν οι πιέσεις στον ΟΠΑΠ με απώλειες 0,62%. Συνεχίζει να ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ υψηλότερα του +1% κινείται η Ελλάκτωρ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
MARKET MAKER

Το ρεκόρ της Τιτάν, η αδυναμία της Εθνικής και η Intralot ξανά στα 1,10 ευρώ

Η μεταβλητότητα στις αγορές παραμένει υψηλή και οι επενδυτές έχουν γίνει πιο απαιτητικοί. Έτσι μία μη ικανοποίηση έστω και μικρή στα νούμερα κάποιων εταιρειών μπορεί να φέρει δυνατές πιέσεις.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες 0,80% στο X.A. λόγω αποτελεσμάτων και διεθνών πιέσεων

Δεν κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και έκλεισε στις 1.998,38 μονάδες με απώλειες 0,80%. Τα αποτελέσματα της Εθνικής και η έξοδος της Metlen από τον MSCI σε συνδυασμό με το κλίμα στις διεθνείς αγορές έφεραν απώλειες.
Λογότυπο Metlen
ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς Metlen ο MSCI Greece. Δεν υπήρξε αντικατάσταση, μένει με 8 μετοχές

Την έξοδο της Metlen από τον MSCI Greece ανακοίνωσε χθες η MSCI. Σενάρια για αύξηση της στάθμισης των 8 μετοχών που παραμένουν στον δείκτη ή ένταξη άλλης εγχώριας μετοχής σε δεύτερο χρόνο. Οι επιπτώσεις στη μετοχή της Metlen.
Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ασανσέρ το ΧΑ, «σκάνε» deals στην ενέργεια και το road show των «μικρών»

Λίγες ώρες κράτησαν οι ανησυχίες των επενδυτών για τους δείκτες αποτίμησης στη Wall Street και έτσι μπόρεσε και η δική μας αγορά να κλείσει με οριακή άνοδο και να κρατήσει τις 2.000 μονάδες. Εκτός MSCI Greece η Metlen.