ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Νέα προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στο ΧΑ, με αιχμή τις τράπεζες

Σε διαδικασία να καλύψει κάποιο μέρος των απωλειών, έχοντας διολισθήσει σε χαμηλό 4 μηνών, η αγορά, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 1%. Ράλι με κέρδη που ξεπερνούν το 4% για την Jumbo.

Μετά τη διολίσθηση σε χαμηλό 4 μηνών, με συνεχείς ρευστοποιήσεις από τους επενδυτές, η αγορά προσπαθεί, εκ νέου, σήμερα να αντιδράσει, με σημαντική ενίσχυση των τραπεζικών τίτλων, αλλά και ράλι για μετοχές που ανακοίνωσαν ισχυρά μεγέθη α' εξαμήνου, όπως αυτή της Jumbo.

Η προσπάθεια του ΧΑ έρχεται σε μία συνεδρίαση που οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν σταθερά την πτωτική τους πορεία, λόγω των ανησυχιών για τα επιτόκια αλλά και νέων στοιχείων που έδειξαν ότι γαλλική και γερμανική οικονομία αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες. Πτώση 0,53% για τον Stoxx 600, με τον DAX να υποχωρεί 0,5%. Καλύτερη η εικόνα για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει άνοδο 0,13%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά τη συνεδρίαση και στις 11:36 εμφανίζει κέρδη 0,38% στις 1.204,65 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 12,3 εκατ. ευρώ, ενώ 68 μετοχές κινούνται με άνοδο και μόλις 19 εμφανίζουν απώλειες. Άνοδος 0,61% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,07% υψηλότερα. 

Στο +1,12% ο τραπεζικός δείκτης, με τον κλάδο να έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, παρά το γεγονός ότι συνεχίζονται οι θετικές εκθέσεις, ενώ οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και των σχεδίων επαναγοράς των μετοχών των ομίλων από το ΤΧΣ. Άνοδος 0,23% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 1,51%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 1,08% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 1,74% υψηλότερα. 

Ράλι με άνοδο που ξεπερνά το 4% για τον τίτλο της Jumbo, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση εντυπωσιακής ανόδου των μεγεθών της στο α' εξάμηνο του 2023. Με θετικό βηματισμό κινούνται ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ καθώς εμφανίζουν κέρδη 0,64%, 0,51% και 0,27% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα σε πτωτική πορεία βρίσκεται η Coca-Cola HBC με απώλειες 0,88%. Άνω του +2% οι μετοχές των Aegean και Quest, ενώ σημαντικές απώλειες που ξεπερνούν το -1% σημειώνουν οι Viohalco και ΕΛΠΕ.

Ο Σεπτέμβριος αποδεικνύεται ένας πολύ δύσκολος μήνας για την εγχώρια αγορά, καθώς αρκετές μετοχές έχουν εισέλθει σε bear market, ενώ ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό 8,57% τον τρέχοντα μήνα, ο Large Cap χάνει 8,32%, ο Mid Cap είναι στο -9,98%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό 13,84%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναμένεται rotation και επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στο επίκεντρο τα ΕΛΠΕ μετά το επιτυχημένο placement του 10%, αλλά και ο ΑΔΜΗΕ μετά τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη 9μηνου. Σήμερα εισάγονται και οι νέες μετοχές της Attica Group, αποτέλεσμα της απορρόφησης της ΑΝΕΚ.
ΑΓΟΡΕΣ

Βήμα σημειωτόν για το Χρηματιστήριο, στήριξη από την Coca-Cola HBC

Παραμένουν προσεκτικοί οι επενδυτές, ενώ η πολύ καλή πορεία δεικτοβαρών μετοχών διατηρεί το θετικό πρόσημο για τον Γεν. Δείκτη. Ξεχωρίζουν, εκ νέου, μετοχές της μικρής και μέσης κεφαλαιοποίησης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο Χρηματιστήριο, επενδυτική στάση αναμονής

Ήπιες οι μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη, με ισχυρά κέρδη για τον τίτλο της Jumbo, ενώ πιέσεις δέχονται ορισμένοι τίτλοι στην υψηλή κεφαλαιοποίησης. «Ανάσες» για μικρή και μέση κεφαλαιοποίηση.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιθανή διόρθωση λόγω και αρνητικού διεθνούς κλίματος

Αρνητική στροφή των διαθέσεων σε Ασία, Ευρώπη και Wall Street, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των ΕΛΠΕ, εν αναμονή του placement για το 10%, αλλά και του ΑΔΜΗΕ λόγω ανακοίνωσης μεγεθών γ' τριμήνου/9μηνου.