ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Προσδοκίες για άνοδο μετά την πρόταση της Eurobank

Η πρόταση της Eurobank δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά τόσο για τη δική της μετοχή όσο και εν γένει για τον τραπεζικό κλάδο, ενισχύοντας, πιθανώς, τη διάθεση ανοδικής αντίδρασης.

Αλλαγή στις διαθέσεις των επενδυτών εκτιμάται ότι θα προκαλέσει η πρόταση - έκπληξη της Eurobank προς το ΤΧΣ, με δεδομένο ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε αγορά των μετοχών της έναντι τιμήματος 1,8 ευρώ, δηλαδή με premium 18% σε σύγκριση με το κλείσιμό της την Παρασκευή. 

Όπως ανακοίνωσε το ΤΧΣ η ανταγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου και αφορά την αναζήτηση καλύτερων προσφορών για την διάθεση του 1,4% των μετοχών της Eurobank.

Πέραν της Eurobank η ανοδική αντίδραση της Παρασκευής δημιουργεί ελπίδες ότι η αγορά θα προσπαθήσει, επίσης, να ξεφύγει από τη διάθεση εσωστρέφειας, ενώ η προσοχή θα στραφεί και στο μπαράζ ανακοινώσεων μεγεθών α' εξαμήνου από πληθώρα εισηγμένων, με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ξεκινά σήμερα. 

Προσεκτικές κινήσεις εκ μέρους των επενδυτών δείχνουν τα προθεσμιακά συμβόλαια των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να έχει κέρδη 0,17%, ενώ απώλειες 0,10% και 0,31% εμφανίζουν οι FTSE 100 και CAC 40 αντίστοιχα. Αντίθετα ανοδική πορεία ακολουθούν τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,26%. 

Υπενθυμίζεται ότι η περασμένη εβδομάδα ήταν η τέταρτη διαδοχική με πτώση, κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο για μια αγορά που ανεβαίνει σταθερά εδώ και δώδεκα μήνες. Πάντως, το ΧΑ έδειξε σημάδια ανασύνταξης και ένστικτο αυτοσυντήρησης, κρατώντας τη ζώνη των 1.200 μονάδων σε όλες τις συνεδριάσεις, ενώ την Παρασκευή έγινε και κίνηση προς τις 1.220 μονάδες, κάτι που ίσως βοηθήσει στην ενίσχυση των αγοραστών και σε ένα καλύτερο κλείσιμο μήνα, συγκριτικά με την εικόνα που επικρατούσε έως πρόσφατα.

«Αναμένουμε ένα κάπως υποτονικό άνοιγμα σήμερα, με την αγορά να παίρνει αφορμή από τα μικτά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της ΕΕ, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις προοπτικές των παγκόσμιων επιτοκίων παραμένουν», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Προσεκτικές επενδυτικές κινήσεις αλλά και απώλειες για το Χρηματιστήριο

Πτώση που ξεπερνά το 1% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχονται αρκετοί τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Καλύτερη πορεία για μέση κεφαλαιοποίηση, με ράλι για Intracom.