ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Διελκυστίνδα αγοραστών - πωλητών στο ΧΑ, με συχνή εναλλαγή πρόσημων

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΔΕΗ και Ελλάκτωρ με κέρδη που ξεπερνούν το 2%. Μεικτές τάσεις για τράπεζες, συνεχίζεται το ράλι για την Epsilon Net.

Οι προσεκτικές κινήσεις, τόσο από πλευράς αγοραστών όσο και από πλευράς πωλητών είναι το βασικό χαρακτηριστικό, μέχρι στιγμής, της σημερινής συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη να αλλάζει αρκετά συχνά πρόσημο και το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις μεγεθών α' εξαμήνου αλλά και στην έντονη κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο. 

Το διεθνές κλίμα παραμένει αρνητικό, με τον φόβο των επιτοκίων να συνεχίζει να επικρατεί και να πλήττει τις επενδυτικές διαθέσεις και τον Σεπτέμβριο να αποδεικνύεται ένας αρκετά δύσκολος μήνας για τις μετοχές. Με πτώση 0,42% ο Stoxx 600, ενώ ο DAX αποδυναμώνεται 0,52% και τα futures της Wall Street παραμένουν πτωτικά με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,49%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με θετικό πρόσημο τη συνεδρίαση, για να γυρίσει σε αρνητικό έδαφος την πρώτη ώρα της και να κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 1.209,44 μονάδων (-0,52%) και του υψηλού των 1.217,86 μονάδων (+0,17%), ενώ στις 13:12 βρίσκεται στο +0,01% και τις 1.216,15 μονάδες. Στα 33,2 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με επικράτηση των πτωτικών μετοχών στις 66 έναντι 32 που εμφανίζουν κέρδη. Παραμένει σε πτωτική τροχιά και απώλειες 0,08% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ αντίθετα ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,61%, βοηθούμενος κατά κύριο λόγο από τη μετοχή της Epsilon Net (+10,61%). 

Πτωτικά και με απώλειες 0,31% ο τραπεζικός δείκτης, αν και τις έχει περιορίσει σε σχέση με το χαμηλό των 940,99 μονάδων (-1,81%). Βασικό χαρακτηριστικό η έντονη δραστηριότητα από πλευράς τραπεζών, καθώς μετά την πρόταση της Eurobank για την επαναγορά του 1,4% που κατέχει το ΤΧΣ με ισχυρό premium, αλλά και την έξοδο της Εθνικής Τράπεζας στις ομολογιακές αγορές με τις προσφορές να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, ενώ στόχος της τράπεζας είναι η συγκέντρωση ποσού έως 500 εκατ. Την «τριάδα» των ειδήσεων συμπληρώνει η ανακοίνωση της Optima bank η οποία ετοιμάζει την είσοδό της στο ΧΑ, η πρώτη εισαγωγή τράπεζας μετά από 17  χρόνια, με το εύρος τιμής να διαμορφώνεται μεταξύ 6,4 και 7,2 ευρώ. Σταθεροποίηση  για την Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 1,24%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 0,54% και την Τρ. Πειραιώς να κινείται 0,35% υψηλότερα. 

Ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με κέρδη 2,21%, ενώ διατηρεί το θετικό πρόσημο και ο ΟΤΕ στο +0,29%. Αντίθετα πτωτικό γύρισμα χαρακτηρίζει τις μετοχές των Coca-Cola HBC και ΟΠΑΠ με απώλειες 0,12% και 0,57% αντίστοιχα. Ήπιες πιέσεις στο -0,30% για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά τα μεγέθη α' εξαμήνου, ενώ πολύ καλή είναι η πορεία για την Ελλάκτωρ με τα κέρδη της να ξεπερνούν το 2%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναμένεται rotation και επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στο επίκεντρο τα ΕΛΠΕ μετά το επιτυχημένο placement του 10%, αλλά και ο ΑΔΜΗΕ μετά τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη 9μηνου. Σήμερα εισάγονται και οι νέες μετοχές της Attica Group, αποτέλεσμα της απορρόφησης της ΑΝΕΚ.
ΑΓΟΡΕΣ

Βήμα σημειωτόν για το Χρηματιστήριο, στήριξη από την Coca-Cola HBC

Παραμένουν προσεκτικοί οι επενδυτές, ενώ η πολύ καλή πορεία δεικτοβαρών μετοχών διατηρεί το θετικό πρόσημο για τον Γεν. Δείκτη. Ξεχωρίζουν, εκ νέου, μετοχές της μικρής και μέσης κεφαλαιοποίησης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο Χρηματιστήριο, επενδυτική στάση αναμονής

Ήπιες οι μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη, με ισχυρά κέρδη για τον τίτλο της Jumbo, ενώ πιέσεις δέχονται ορισμένοι τίτλοι στην υψηλή κεφαλαιοποίησης. «Ανάσες» για μικρή και μέση κεφαλαιοποίηση.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιθανή διόρθωση λόγω και αρνητικού διεθνούς κλίματος

Αρνητική στροφή των διαθέσεων σε Ασία, Ευρώπη και Wall Street, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των ΕΛΠΕ, εν αναμονή του placement για το 10%, αλλά και του ΑΔΜΗΕ λόγω ανακοίνωσης μεγεθών γ' τριμήνου/9μηνου.