ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Προβάδισμα των αγοραστών αλλά με μέτριο τζίρο για το Χρηματιστήριο

Πέριξ των 1.220 μονάδων συνεχίζει να κινείται ο Γενικός Δείκτης, με θετική στροφή για αρκετούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου ξεχωρίζουν ΔΕΗ και Ελλάκτωρ με κέρδη που ξεπερνούν το 3%. Αμείωτο το ράλι (+10,9%) για Epsilon Net.

Μετά από αρκετές εναλλαγές πρόσημων με διακύμανση πέριξ των 1.220 μονάδων, οι αγοραστές φαίνεται ότι κερδίζουν, προς ώρας, την «παρτίδα» στο ΧΑ, χάρη και στην ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών αλλά και αρκετών δεικτοβαρών τίτλων, με τη ΔΕΗ να συνεχίζει να ξεχωρίζει ανοδικά. 

Το αρνητικό κλίμα που συνεχίζει να επικρατεί τόσο τις ευρωπαϊκές αγορές όσο και στα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, σίγουρα εμποδίζει και την εγχώρια αγορά να κινηθεί ακόμη πιο «επιθετικά» ανοδικά, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,52% και τον DAX να διευρύνει τις απώλειές του στο -0,71%, ενώ πτώση 0,34% εμφανίζουν τα futures του S&P 500. 

Ο Γενικός Δείκτης αφού διολίσθησε έως το χαμηλό των 1.209,44 μονάδων (-0,52%), κατόρθωσε να ανακάμψει έως και το υψηλό των 1.223,42 μονάδων (+0,63%), ενώ στις 15:29 βρίσκεται στο +0,42% και τις 1.220,89 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει, πάντως, σε χαμηλά επίπεδα στα 50,3 εκατ. ευρώ, ενώ 43 μετοχές εμφανίζουν κέρδη και 72 υποχωρούν. Θετική στροφή για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης με άνοδο 0,24%, ενώ σταθερά καλύτερη είναι η εικόνα για τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος ενισχύεται 0,94%, βοηθούμενος και από τη μετοχή της Epsilon Net (+10,98%). 

Διαγραφή των αρχικών απωλειών για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος, πλέον, ενισχύεται 0,13%, καθώς η Alpha Bank ενισχύεται 0,38%, ενώ κέρδη 1,90% εμφανίζει η Τράπεζα Πειραιώς. «Μάζεμα» πτώσης για την Εθνική Τράπεζα στο -0,47%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τη Eurobank με απώλειες 0,52%. Το υψηλό ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες αποτυπώθηκε και στην έκδοση Tier 2 ομολόγου από την ΕΤΕ, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 1,4 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το επιτόκιο να υποχωρήσει στο 8% από αρχική εκτίμηση για 8,375% και την τράπεζα να αντλεί το ποσό των 500 εκατ. ευρώ. 

Σταθερή η εξαιρετική πορεία της ΔΕΗ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με κέρδη 3,11%, με την Ελλάκτωρ να έχει ανάλογη εικόνα με άνοδο αγγίζει το 4%, ενώ θετικό γύρισμα καταγράφεται για Coca-Cola HBC και ΟΠΑΠ με άνοδο 0,51% και 0,19% αντίστοιχα, με τον ΟΤΕ στο +0,15%. Στροφή σε κέρδη και για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο +0,30%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναμένεται rotation και επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στο επίκεντρο τα ΕΛΠΕ μετά το επιτυχημένο placement του 10%, αλλά και ο ΑΔΜΗΕ μετά τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη 9μηνου. Σήμερα εισάγονται και οι νέες μετοχές της Attica Group, αποτέλεσμα της απορρόφησης της ΑΝΕΚ.
ΑΓΟΡΕΣ

Βήμα σημειωτόν για το Χρηματιστήριο, στήριξη από την Coca-Cola HBC

Παραμένουν προσεκτικοί οι επενδυτές, ενώ η πολύ καλή πορεία δεικτοβαρών μετοχών διατηρεί το θετικό πρόσημο για τον Γεν. Δείκτη. Ξεχωρίζουν, εκ νέου, μετοχές της μικρής και μέσης κεφαλαιοποίησης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο Χρηματιστήριο, επενδυτική στάση αναμονής

Ήπιες οι μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη, με ισχυρά κέρδη για τον τίτλο της Jumbo, ενώ πιέσεις δέχονται ορισμένοι τίτλοι στην υψηλή κεφαλαιοποίησης. «Ανάσες» για μικρή και μέση κεφαλαιοποίηση.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιθανή διόρθωση λόγω και αρνητικού διεθνούς κλίματος

Αρνητική στροφή των διαθέσεων σε Ασία, Ευρώπη και Wall Street, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των ΕΛΠΕ, εν αναμονή του placement για το 10%, αλλά και του ΑΔΜΗΕ λόγω ανακοίνωσης μεγεθών γ' τριμήνου/9μηνου.