Φώτο: Shutterstock

Βαριές απώλειες στην Wall Street και έντονη ανησυχία για την Κίνα

Πτώση 1,57% για τον Dow Jones καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως έξαρση του κινεζικού κοροναϊού μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στην οικονομία της Κίνας και να επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Η Wall Street έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας, καθώς ο φόβος για την έξαρση επιδημίας του κοροναϊού που ξεκίνησε από την Κίνα μεγαλώνει ενώ επιβεβαιώνονται ολοένα και περισσότερα περιστατικά εκτός της ασιατικής χώρας. Οι επενδυτές ανησυχούν πως η έξαρση του ιού αναμένεται να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην κινεζική οικονομία και να επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Τα αμερικανικό ταμπλό «κοκκίνισαν» καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις, με ενεργειακές και ταξιδιωτικές μετοχές να πραγματοποιούν «βουτιά» ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση του τουρισμού μετά την επιβεβαίωση όλο και περισσότερων κρουσμάτων εκτός Κίνας.

Ο Dow Jones βυθίστηκε κατά 1,57% στις 28.535 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 1,58% κλείνοντας στις 3.243 μονάδες με τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες 1,89% στις 9.139 μονάδες.

Οι υπηρεσίες Υγείας στις ΗΠΑ έχουν υποβαθμίσει τον κίνδυνο για επιδημία στη χώρα, ενώ στην Κίνα 48 πόλεις βρίσκονται σε καραντίνα με τις ανησυχίες για χαμηλότερη ζήτηση αεροπορικών καυσίμων να οδηγούν σε βουτιά τις τιμές πετρελαίου, φέρνοντας τις ενεργειακές μετοχές σε αρνητικό πρόσημο.

Στον αεροπορικό τομέα η American Airlines και η United Airlines κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη του 5%, ενώ η μείωση κατά 80% των κινέζων επισκεπτών στην πρωτεύουσα του τζόγου Μακάο προκάλεσε μαζικές πωλήσεις των μετοχών της Wynn Resorts που κατέγραψε απώλειες 8% και της Las Vegas Sands με 7%. Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walmart (+1,3%) και Pfizer (+0,9%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμικό ξεκίνημα στην Wall Street, ανακάμπτουν οι διεθνείς αγορές

Σε πορεία ανάκαμψης βρίσκονται οι διεθνείς αγορές με την Wall Street να ξεκινάει δυναμικά την σημερινή συνεδρίαση καθώς απομακρύνονται οι φόβοι για τις επιπτώσεις του κινεζικού κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία.