ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Ήπια διακύμανση και προσπάθεια ανασυγκρότησης στο Χρηματιστήριο

Οριακές μεταβολές για τις περισσότερες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου ξεχωρίζουν Alpha Bank, Ελλάκτωρ και Sarantis με κέρδη που ξεπερνούν το +1%.

Να αφήσει πίσω του τον δύσκολο Σεπτέμβριο, καθώς εμφάνισε τις μεγαλύτερες απώλειες σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Deutsch Bank προσπαθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, αν και οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι πολύ προσεκτικοί, εν αναμονή και της κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού. 

Ήπια ανοδική πορεία ακολουθούν και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να είναι ανακουφισμένοι μετά τη συμφωνία για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους και τον DAX να ενισχύεται 0,26%. Καλύτερη εικόνα εμφανίζουν τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 στο +0,57%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με θετικό πρόσημο τη συνεδρίαση και στις 11:31 εμφανίζει οριακή πτώση 0,06% στις 1.208,65 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 13,3 εκατ. ευρώ, ενώ 40 μετοχές εμφανίζουν θετικό πρόσημο και 43 υποχωρούν. Απώλειες 0,03% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,06% χαμηλότερα.

Στο +0,46% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να ενισχύεται 1,47%, τη Eurobank να έχει άνοδο 0,41%, την Εθνική Τράπεζα στο +0,01% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,14% χαμηλότερα.

Επικρατούν οι πτωτικές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με την Coca-Cola HBC να υποχωρεί 0,50%, τον ΟΤΕ  στο -0,07%, τον ΟΠΑΠ να έχει απώλειες 0,19% και τη ΔΕΗ να αποδυναμώνεται 0,26%. Ανοδικά με κέρδη που ξεπερνούν το 1% ξεχωρίζουν οι τίτλοι των Ελλάκτωρ και Sarantis

Το ΧΑ κατόρθωσε να κλείσει τον Σεπτέμβριο χωρίς να χάσει το ψυχολογικό όριο των 1.200 μονάδων, αλλά ήταν ο πλέον αρνητικός μήνας για την αγορά από την αρχή του 202, με τις απώλειες για τον Γενικό Δείκτη να φθάνουν στο 7,86%. Όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Deutsche Bank, το ΧΑ ήταν η αγορά με την χειρότερη πορεία για τον προηγούμενο μήνα, ενώ και το γ' τρίμηνο ήταν αρνητικό με τον ΓΔ να καταγράφει απώλειες 5,1%. Πάντως σε επίπεδο 9μηνου η εγχώρια αγορά παραμένει μεταξύ αυτών με την καλύτερη απόδοση, καθώς η άνοδος του Γενικού Δείκτη ξεπερνά το 30%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Προσεκτικές επενδυτικές κινήσεις αλλά και απώλειες για το Χρηματιστήριο

Πτώση που ξεπερνά το 1% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχονται αρκετοί τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Καλύτερη πορεία για μέση κεφαλαιοποίηση, με ράλι για Intracom.