ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Σε κλοιό πιέσεων το Χρηματιστήριο, στο στόχαστρο τράπεζες - blue chips

Αρκετά κοντά στο χαμηλό ημέρας ο Γενικός Δείκτης, παραμένοντας χαμηλότερα από το ορόσημο των 1.200 μονάδων, ενώ περιορισμένη είναι η αξία των συναλλαγών. Σταθερά με πτώση άνω του -1% ο τραπεζικός.

Μοτίβο ανάλογο με αυτό των τελευταίων συνεδριάσεων του Σεπτεμβρίου έχει και η πρώτη συνεδρίαση για τον Οκτώβριο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς την αρχική προσπάθεια αντίδρασης ακολούθησαν νέες ρευστοποιήσεις κυρίως στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με ελάχιστες εξ αυτών να κινούνται με θετικό πρόσημο. 

Αρνητικό το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά με τις πιέσεις να είναι πιο ήπιες σε σύγκριση με την εγχώρια, μετά και τα στοιχεία που έδειξαν νέα συρρίκνωση της μεταποίησης τον Σεπτέμβριο και τον DAX να υποχωρεί 0,28%. Ανάλογη εικόνα και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 στο -0,20%. 

Ο Γενικός Δείκτης αφού προσπάθησε να αντιδράσει ανοδικά και έφθασε έως το υψηλό των 1.217,28 μονάδων (+0,66%) παραδόθηκε στις διαθέσεις των πωλητών, με το χαμηλό ημέρας στις 1.194,72 μονάδες (-1,21%), ενώ στις 15:51 εμφανίζει απώλειες 1,11% στις 1.195,94 μονάδες. Σε χαμηλά επίπεδα και η αξία των συναλλαγών, που φθάνει στα 34,5 εκατ. ευρώ, με 77 μετοχές να υποχωρούν και 30 να ενισχύονται. Στο -1,30% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,95%. 

Απώλειες 1,67% για τον τραπεζικό δείκτη, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να ασκούνται στον τίτλο της Τρ. Πειραιώς στο -3,20%, ενώ πτώση 2,16% εμφανίζει η Eurobank, με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,99% και την Εθνική Τράπεζα να κινείται 1,05% χαμηλότερα. 

Οι μετοχές των ΕΛΠΕ, Sarantis και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με κέρδη 0,40%, 1,36% και 0,34% αντίστοιχα οι μοναδικές με θετικό πρόσημο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ αμετάβλητος παραμένει ο τίτλος του ΟΤΕ. Πτώση 1,79% για τη ΔΕΗ, με την Coca-Cola HBC να υποχωρεί 0,92% και τον ΟΠΑΠ στο -1,20%. Ξεπερνούν το -2% οι απώλειες για Mytilineos, Lamda, Viohalco και ElvalHalcor, ενώ άνω του -1% αποδυναμώνονται Cenergy, Titan, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ και AutoHellas

Οι ειδήσεις τόσο από την οικονομία, όσο και από τα μεγέθη α' εξαμήνου των εισηγμένων είναι θετικές, αλλά αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει στο ελάχιστο την αγορά, με το μεγάλο ερωτηματικό να παραμένει ποιος θα είναι ο καταλύτης που θα μπορέσει να αφυπνίσει, εκ νέου, τις αγοραστικές διαθέσεις. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Προσεκτικές επενδυτικές κινήσεις αλλά και απώλειες για το Χρηματιστήριο

Πτώση που ξεπερνά το 1% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχονται αρκετοί τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Καλύτερη πορεία για μέση κεφαλαιοποίηση, με ράλι για Intracom.