ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποίηση για το Χρηματιστήριο, εκ νέου σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος

Ξεχωρίζει η μετοχή της Alpha Bank με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του +1% κινούνται ΟΤΕ και Mytilineos, με τον Γεν. Δείκτη να «προσπαθεί» να μείνει κοντά στο επίπεδο των 1.200 μονάδων.

Πτωτικά αλλά χωρίς μεγάλες εξάρσεις κινείται και σήμερα η αγορά, με τον τζίρο να συνεχίζει να δείχνει σημάδια αδυναμίας και τους επενδυτές να προχωρούν σε σχετικά προσεκτικές κινήσεις με σταθερό προβάδισμα των πωλητών έναντι των αγοραστών. 

Το πτωτικό κλίμα στην Ευρώπη σίγουρα αποτελεί έναν παράγοντα που επηρεάζει και την εγχώρια αγορά με τον Stoxx 600 να υποχωρεί έστω και κατά το οριακό 0,04%, ενώ απώλειες 0,08% εμφανίζει ο DAX. Πολύ καλύτερη η εικόνα στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,21%. 

Ο Γενικός Δείκτης αφού διολίσθησε έως το χαμηλό των 1.185,24 μονάδων (-0,55%), στις 11:33 εμφανίζει κέρδη 0,30% στις 1.195,38 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 13,3 εκατ. ευρώ, ενώ 46 μετοχές κινούνται με θετικό πρόσημο και 37 υποχωρούν. Στο +0,47% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,17% υψηλότερα. 

Θετική πορεία και για τον τραπεζικό δείκτη στο +0,25%, με την Alpha Bank να ακολουθεί καλή πορεία και να ενισχύεται 2,07%, τη Eurobank να έχει κέρδη 0,10%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 0,50% και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο -0,81%. 

Επικρατούν οι ανοδικές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αν και η πτώση της Coca-Cola HBC κατά 0,62% επηρεάζει και τη συνολική εικόνα της αγοράς. Κέρδη 1,38% για τον ΟΤΕ, με τον ΟΠΑΠ να έχει άνοδο 0,96% και τη ΔΕΗ να ενισχύεται 0,27%. Ράλι με κέρδη που ξεπερνούν το 3% για την Aegean, ενώ άνω του +2% βρίσκεται η ΕΥΔΑΠ και υψηλότερα του +1% κινούνται οι τίτλοι των Mytilineos και Sarantis

Το βασικό χαρακτηριστικό των τελευταίων συνεδριάσεων, πέραν της πτώσης είναι ότι καταγράφεται μεγάλη υποχώρηση του τζίρου, γεγονός που προβληματίζει αρκετά τους αναλυτές, ενώ οι ρευστοποιήσεις προέρχονται κατά κύριο λόγο από ξένα χαρτοφυλάκια, με αιχμή τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος, βέβαια, ήταν και αυτός που πρωταγωνίστησε στο ανοδικό σερί της αγοράς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναμένεται rotation και επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στο επίκεντρο τα ΕΛΠΕ μετά το επιτυχημένο placement του 10%, αλλά και ο ΑΔΜΗΕ μετά τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη 9μηνου. Σήμερα εισάγονται και οι νέες μετοχές της Attica Group, αποτέλεσμα της απορρόφησης της ΑΝΕΚ.
ΑΓΟΡΕΣ

Βήμα σημειωτόν για το Χρηματιστήριο, στήριξη από την Coca-Cola HBC

Παραμένουν προσεκτικοί οι επενδυτές, ενώ η πολύ καλή πορεία δεικτοβαρών μετοχών διατηρεί το θετικό πρόσημο για τον Γεν. Δείκτη. Ξεχωρίζουν, εκ νέου, μετοχές της μικρής και μέσης κεφαλαιοποίησης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο Χρηματιστήριο, επενδυτική στάση αναμονής

Ήπιες οι μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη, με ισχυρά κέρδη για τον τίτλο της Jumbo, ενώ πιέσεις δέχονται ορισμένοι τίτλοι στην υψηλή κεφαλαιοποίησης. «Ανάσες» για μικρή και μέση κεφαλαιοποίηση.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιθανή διόρθωση λόγω και αρνητικού διεθνούς κλίματος

Αρνητική στροφή των διαθέσεων σε Ασία, Ευρώπη και Wall Street, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των ΕΛΠΕ, εν αναμονή του placement για το 10%, αλλά και του ΑΔΜΗΕ λόγω ανακοίνωσης μεγεθών γ' τριμήνου/9μηνου.