ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Υποτονικό το κλίμα στο ΧΑ, πιέσεις για Coca-Cola HBC και τράπεζες

Απώλειες που ξεπερνούν το 1% για την Coca-Cola HBC και για Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ αντίθετα παραμένουν σε θετική τροχιά οι Alpha Bank, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Ανακόπηκε η προσπάθεια της αγοράς να βγάλει κάποια αντίδραση, με τον Γενικό Δείκτη να απομακρύνεται περισσότερο από το επίπεδο των 1.200 μονάδων, ενώ παραμένουν υπό πίεση τόσο οι τραπεζικές μετοχές όσο και ορισμένοι δεικτοβαρείς τίτλοι. 

Διατηρούνται υπό πίεση και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις ανησυχίες για την πορεία των μεγάλων οικονομιών της ευρωζώνης και λόγω των υψηλών επιτοκίων να παραμένουν, με τον DAX να υποχωρεί 0,30%. Οριακές οι μεταβολές και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500να έχει κέρδη μόλις 0,06%. 

 Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πτωτικά τη συνεδρίαση, κατόρθωσε να καλύψει τις απώλειες και να περάσει σε θετικό πρόσημο, αλλά σύντομα αυτή η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε με αποτέλεσμα στις 13:21 να διαμορφώνεται στις 1.185,86 μονάδες με απώλειες 0,50%, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 1.180,78 μονάδων (-0,92% και του υψηλού των 1.195,79 μονάδων (+0,34%). Στα 29,3  εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με επικράτηση των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 69, ενώ 29 διατηρούν θετικό πρόσημο. Πτώση 0,34% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,74% χαμηλότερα. 

Στο -% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να συνεχίζει να ακολουθεί πολύ καλή πορεία και να διαφοροποιείται από τις άλλες μετοχές καθώς ενισχύεται 0,68%. Πτώση 0,52% για τη Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 1,92%, ενώ απώλειες 1,85% εμφανίζει η Τράπεζα Πειραιώς. 

Παραμένει υπό πίεση η μετοχή της Coca-Cola HBC, επηρεάζοντας και τη συνολική εικόνα της αγοράς, με απώλειες %, ενώ αντίθετα «αντίσταση» κρατά τόσο ο ΟΠΑΠ όσο και ο ΟΤΕ με κέρδη 1,35% και 0,73% αντίστοιχα, ενώ στο +0,59% διαμορφώνεται η ΔΕΗ. Συνεχίζει να ξεχωρίζει η μετοχή της Aegean με κέρδη άνω του 3%. 

Οι ξένοι βγαίνουν πωλητές όλους τους τελευταίους μήνες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και τις τελευταίες ημέρες έδωσαν μεγάλες εντολές πωλήσεων, που «τρόμαξαν» το σύστημα καθώς δεν μπορούσαν να απορροφηθούν εύκολα, λόγω ρηχότητας της αγοράς. Αυτό όμως, προκάλεσε επιπλέον ανησυχία και έφερε τους περισσότερους σε αμυντικές και συντηρητικές κινήσεις, δηλαδή σε κλείδωμα κερδισμένων θέσεων.

Η επίσπευση της πώλησης των πακέτων του ΤΧΣ στις τράπεζες, οι φυσικές καταστροφές που έπληξαν την ελληνική οικονομία και μεγάλο τμήμα της παραγωγής, οι περιπτώσεις των Epsilon Net και Αλουμύλ, αλλά και αρκετά αποτελέσματα που δεν δικαιώνουν τις προσδοκίες επενδυτών και αναλυτών, φαίνεται πως έχουν σπείρει το ζιζάνιο της αμφιβολίας στην αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναμένεται rotation και επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στο επίκεντρο τα ΕΛΠΕ μετά το επιτυχημένο placement του 10%, αλλά και ο ΑΔΜΗΕ μετά τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη 9μηνου. Σήμερα εισάγονται και οι νέες μετοχές της Attica Group, αποτέλεσμα της απορρόφησης της ΑΝΕΚ.
ΑΓΟΡΕΣ

Βήμα σημειωτόν για το Χρηματιστήριο, στήριξη από την Coca-Cola HBC

Παραμένουν προσεκτικοί οι επενδυτές, ενώ η πολύ καλή πορεία δεικτοβαρών μετοχών διατηρεί το θετικό πρόσημο για τον Γεν. Δείκτη. Ξεχωρίζουν, εκ νέου, μετοχές της μικρής και μέσης κεφαλαιοποίησης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο Χρηματιστήριο, επενδυτική στάση αναμονής

Ήπιες οι μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη, με ισχυρά κέρδη για τον τίτλο της Jumbo, ενώ πιέσεις δέχονται ορισμένοι τίτλοι στην υψηλή κεφαλαιοποίησης. «Ανάσες» για μικρή και μέση κεφαλαιοποίηση.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιθανή διόρθωση λόγω και αρνητικού διεθνούς κλίματος

Αρνητική στροφή των διαθέσεων σε Ασία, Ευρώπη και Wall Street, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των ΕΛΠΕ, εν αναμονή του placement για το 10%, αλλά και του ΑΔΜΗΕ λόγω ανακοίνωσης μεγεθών γ' τριμήνου/9μηνου.