ΓΔ: 1460.61 0.57% Τζίρος: 34.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:59:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stock Market, metoxes, xrhmatisthrio, Athens Stock Exchange
Φωτο: Shutterstock

Διάθεση σταθεροποίησης στο Χρηματιστήριο, εναρμόνιση με Ευρώπη

«Παγωμένη» η επενδυτική δραστηριότητα, με ήπιες μεταβολές για αρκετά blue chips, όπου ξεχωρίζουν ΟΤΕ και Mytilineos με κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Παραμένουν υπό πίεση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Πορεία ανάλογη των ευρωπαϊκών αγορών ακολουθεί και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με πολύ προσεκτικές κινήσεις από πλευράς των επενδυτών, την προσοχή στραμμένη στην αγορά ομολόγων και σταθερά στον «υπολογισμό» των προβλημάτων που θα δημιουργήσει σε οικονομίες - επιχειρήσεις το υψηλό κόστος δανεισμού. 

Η σταθεροποίηση στην αγορά κρατικών ομολόγων, αποτελεί έναν θετικό παράγοντα για τις μετοχές, με τον Stoxx 600 να έχει κέρδη 0,4%, ενώ 0,3% υψηλότερα κινείται ο DAX. Διατηρείται η ήπια πτωτική κίνηση για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,13%. 

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε αρκετά στενό εύρος διακύμανσης, ενώ στις 11:41 παραμένει αμετάβλητος στις 1.170,15 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 10,1 εκατ. ευρώ, ενώ 55 μετοχές κινούνται ανοδικά, έναντι 36 που εμφανίζουν απώλειες. Άνοδος 0,04% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,76% υψηλότερα. 

Στο -0,57% ο τραπεζικός δείκτης, καθώς καταγράφονται σημάδια αποθέρμανσης μετά το χθεσινό ράλι, με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,28%, τη Eurobank  να έχει απώλειες 1,10%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,12% χαμηλότερα και την Τρ. Πειραιώς να αποδυναμώνεται κατά 0,66%. Στο -0,21% και τα 7,1850 ευρώ η μετοχή της Optima bank, με την αξία των συναλλαγών να είναι, τουλάχιστον προς το παρόν, ξεκάθαρα περιορισμένη σε σύγκριση με τη χθεσινή πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής. 

«Βουτιά» που ξεπερνά το 7% για τη μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς για πρώτη φορά μετά από 95 χρόνια δεν θα δώσει μέρισμα τόσο στο Δημόσιο όσο και στους ιδιώτες επενδυτές, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ. 

Θετική πορεία για τον ΟΤΕ με κέρδη 1,26%, ενώ ανακάμπτει και η μετοχή της Mytilineos καθώς ενισχύεται 1,38%. Στο +0,92% ο ΟΠΑΠ με τη ΔΕΗ να έχει κέρδη 0,54%, ενώ απώλειες μόλις 0,16% εμφανίζει η Coca-Cola HBC. Ξεπερνούν το +2% τα κέρδη για την ΕΥΔΑΠ, ενώ παραμένουν υπό πίεση οι μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με απώλειες 1,71% και 1,86% αντίστοιχα. 

Η χθεσινή αντίδραση της αγοράς, ωθούμενη από τον τραπεζικό κλάδο, ήταν καλοδεχούμενη από τους αναλυτές, οι οποίοι πάντως παραμένουν αρκετά συγκρατημένοι αναφορικά με τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Όπως, δε, επισημαίνει ο κ. Π. Στεριώτης για τον Γενικό Δείκτη, η περιοχή των 1.150 - 1.160 μονάδων χωρίζει τεχνικά την μακροπρόθεσμη τάση σε ανοδική και καθοδική

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά το ΧΑ με ώθηση από τη Scope, αύξηση συναλλαγών λόγω πακέτων

Με ώθηση από την αναβάθμιση προοπτικών από τη Scope, ο Δείκτης προσεγγίζει πάλι τις 1.460 μονάδες. Μεγάλου ύψους συναλλαγές σε πακέτα, οι σημαντικότερες στη μετοχή της ΕΤΕ. Ανακάμπτει η Motor Oil μετά τις πιέσεις.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονικές κινήσεις στην αγορά που διατηρεί επαφή με τις 1.450 μονάδες

Δεν καταφέρνει ο Δείκτης να ακολουθήσει τον βηματισμό των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη άνω του 1% από ΤΙΤΑΝ και Coca Cola HBC στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη που επιβραδύνει από το «βαρίδι» της Εθνικής που υποχωρεί 1,5%.