ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Να διατηρήσει συγκεκριμένα επίπεδα στήριξης προσπαθεί το Χρηματιστήριο

Σημαντικές πιέσεις για τον τίτλο της Coca-Cola HBC, που δρα και ως «βαρίδι» για τη συνολική εικόνα της αγοράς, με τον Γεν. Δείκτη να εμφανίζει ήπιες διακυμάνσεις.

Να κρατήσει συγκεκριμένα επίπεδα στήριξης προκειμένου να μην εισέλθει σε μεγαλύτερες περιπέτειες προσπαθεί σήμερα το Χρηματιστήριο, με τη μετοχή της Coca-Cola HBC να παραμένει σε «βαρίδι» για την αγορά. 

Ιδιαίτερα βελτιωμένο το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ και καθώς συνεχίζεται η χαλάρωση για την αγορά ομολόγων. Κέρδη 0,47% για τον Stoxx 600, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,67%. Σταθεροποιητική πορεία για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,06%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε αρκετά δυναμικά τη συνεδρίαση, αλλά σταδιακά μάζεψε τα κέρδη του, ενώ στις 11:49 εμφανίζει άνοδο 0,08% στις 1.159,90 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 11,8 εκατ. ευρώ και 48 μετοχές να ενισχύονται ενώ 42 κινούνται με αρνητικό πρόσημο. Στο +0,01% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,35% υψηλότερα. 

Πτωτική κίνηση για τον τραπεζικό δείκτη, στο - 0,27% με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,20%, τη Eurobank να έχει πτώση 1,16%, την Εθνική Τράπεζα να εμφανίζει κέρδη 0,39% και την Τρ. Πειραιώς να κινείται 0,89% χαμηλότερα. Πιέσεις για την Optima bank με απώλειες 0,65%. 

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται σήμερα η μετοχή της Eurobank, καθώς εκπνέει η προθεσμία της fast track διαγωνιστικής διαδικασίας του ΤΧΣ για την αναζήτηση καλύτερης τιμής από αυτή που κατέθεσε η Eurobank για την απόκτηση των μετοχών της, που βρίσκονται στον έλεγχο του Ταμείου. Η Eurobank προσέφερε 1,8 ευρώ ανά μετοχή για την απόκτηση του 1,4% των μετοχών του ΤΧΣ, τιμή κατά 23% υψηλότερη της τρέχουσας τιμής της τράπεζας (1,46 ευρώ). 

Μεγάλες οι πιέσεις για τον τίτλο της Coca-Cola HBC με απώλειες 1,75%. Αντίθετα θετική πορεία ακολουθεί ο ΟΤΕ με κέρδη 0,44%, ο ΟΠΑΠ ενισχύεται 0,98%, ενώ η ΔΕΗ κινείται 0,94% χαμηλότερα. Ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το 2% για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μετά και τη διάψευση δημοσιευμάτων από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,49%) για το ενδεχόμενο συγχώνευσης μεταξύ των δύο εταιρειών. Κέρδη άνω του 1% για Aegean, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και Lamda

Ξεκινά και τυπικά η ΑΜΚ για την Intralot μετά την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επ. Κεφαλαιαγοράς, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση, καθώς στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει η αποκοπή δικαιώματος προτίμησης, ενώ μεταξύ 13 και 26 Οκτωβρίου θα είναι η περίοδος για την άσκηση του εν λόγω δικαιώματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η πίεση στον Γενικό Δείκτη, συμπόρευση με την Ευρώπη

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση -0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -0,63%, οριακά αρνητική η πορεία του τραπεζικού δείκτη που σημειώνει πτώση 0,03%. 
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέζεται σήμερα ο Γενικός Δείκτης, αναμονή αποφάσεων για το ρεύμα

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,33%, ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,67% στις 1.282,69 μονάδες.