ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MYTILINEOS_ESG
Πηγή: MYTILINEOS

Euroxx: Ξεκινά κάλυψη της Mytilineos με τιμή - στόχο στα 48 ευρώ

Δυνατότητα ανόδου 50% από τα τρέχοντα επίπεδα αναμένει η χρηματιστηριακή, τονίζοντας ότι η τρέχουσα τιμή δεν αντανακλά πλήρως την αξία της εισηγμένης.

Με τιμή – στόχο για τη μετοχή στα 48 ευρώ ξεκινά την κάλυψη για τη Mytilineos η Euroxx, βλέποντας περιθώριο ανόδου 50% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης. 

Σύμφωνα με το report η Mytilineos είναι ένας παγκόσμιος βιομηχανικός και ενεργειακός παίκτης, ο οποίος λειτουργεί ένα αποδοτικό και αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο που επιτρέπει σημαντικές συνέργειες μεταξύ των τμημάτων, επιτυγχάνοντας ανάπτυξη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Παρά το ράλι από την αρχή του έτους, εκτιμάται ότι η τρέχουσα τιμή της αγοράς δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την αξία της Mytilineos και η πρόσφατη διόρθωση προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου. 

Από την κάθετη ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων μετάλλων έως την παραγωγή και την προμήθεια ενέργειας, η Mytilineos έχει δημιουργήσει ένα «ανοσοποιητικό» περιβάλλον για τις δραστηριότητές της, επιτρέποντας συνέργειες μεταξύ των τμημάτων για τον μετριασμό των κινδύνων και τη δημιουργία ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη, παρά το ασταθές περιβάλλον. 

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Mytilineos προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 90% περίπου είναι επενδύσεις ανάπτυξης. Παρά το βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται μπροστά μας, η Mytilineos καταφέρνει να διατηρήσει μια ισχυρή χρηματοοικονομική θέση (2023 καθαρό χρέος/EBITDA 1,6x) χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις αποδόσεις προς τους μετόχους, προσφέροντας τον τέλειο συνδυασμό growth + income story για τους επενδυτές. 

Το 2022 ήταν μια αξιοσημείωτη χρονιά για τη Mytilineos, με αξιοσημείωτη ανάπτυξη και στα δύο τμήματα ενέργειας και μετάλλων. Παρ' όλα αυτά, αναμένεται ότι το 2023E θα είναι έτος ρεκόρ, με τη Mytilineos να φτάνει τα 1,0 δισ. ευρώ EBITDA, λόγω της ισχυρής απόδοσης τιμών/κόστους LME και της ζήτησης για ΑΠΕ, καθώς και του διπλασιασμού της δυναμικότητας παραγωγής θερμικής ενέργειας, θέτοντας μια νέα βάση κερδοφορίας για τον Όμιλο στο μέλλον.

Οι εκτιμήσεις της Euroxx για τη Mytilineos

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ