ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιθανή μία τεχνική αντίδραση μετά το χαμηλό 5μηνου

Βελτιωμένο το κλίμα στις διεθνείς αγορές, με την εγχώρια να επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στις τράπεζες και στην έξοδο του ΤΧΣ από αυτές, ενώ ο Γεν. Δείκτης έχει χάσει κρίσιμα τεχνικά επίπεδα.

Μοναχική πτωτική πορεία ακολούθησε χθες τη εγχώρια αγορά, καθώς οι ευρωπαϊκές κατόρθωσαν να μαζέψουν τις αρχικές τους απώλειες, ενώ η Wall Street ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, με τους αναλυτές να εξετάζουν μία σειρά παραγόντων που οδηγεί στο πτωτικό σερί των τελευταίων εβδομάδων. 

Η πλέον προφανής αιτία έχει να κάνει με το ράλι των προηγούμενων μηνών, με αρκετούς επενδυτές να θέλουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους, ενώ σημαντική είναι η συμβολή και μίας σειράς κερδοσκοπικών κεφαλαίων, τα οποία αποχωρούν από το ΧΑ, με πολύ μεγαλύτερη ένταση σε σύγκριση με πιο συντηρητικά κεφάλαια τα οποία έχουν θέσει στο ραντάρ τους την αγορά μετά τις αναβαθμίσεις. 

Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μίας ανοδικής αντίδρασης στο ΧΑ, με το ερωτηματικό να είναι, όμως, εάν αυτή θα είναι ευκαιριακή ή θα σημάνει ανοδική στροφή για την αγορά. 

Με θετικές διαθέσεις κινούνται τα προθεσμιακά συμβόλαια των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να ενισχύεται 0,16%, ενώ 0,25% υψηλότερα κινούνται τόσο ο FTSE 100 όσο και ο CAC 40. Η αναζωπύρωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή σίγουρα ανησυχεί τις αγορές, αλλά δεν φαίνεται να «τρομοκρατεί» τους επενδυτές. 

Οριακές είναι οι μεταβολές για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί μόλις 0,03%. Στη χθεσινή συνεδρίαση η αμερικανική αγορά έδειξε χαρακτήρα, εμφανίζοντας σημαντικά κέρδη. Ο Dow Jones είχε κέρδη 0,59% και έκλεισε στις 33.604,65 μονάδες, ενώ ο  S&P 500 ενισχύθηκε 0,63% στις 4.335,66 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq είχε άνοδο 0,39% στις 13.484,24 μονάδες.

«Σήμερα οι αγορές δείχνουν ένα θετικό άνοιγμα που τροφοδοτείται από τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed που υποδεικνύουν μια παύση στον κύκλο σύσφιξης, αλλά με τους επενδυτές να εξακολουθούν να αξιολογούν τον αντίκτυπο της σύγκρουσης Ισραήλ - Χαμάς», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities.

«Η ροή ειδήσεων είναι περιορισμένη και οι αναφορές στα ΜΜΕ επικεντρώνονται γύρω από τα σενάρια σχετικά με την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική Τράπεζα», τονίζει η Euroxx.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονικές κινήσεις στην αγορά που διατηρεί επαφή με τις 1.450 μονάδες

Δεν καταφέρνει ο Δείκτης να ακολουθήσει τον βηματισμό των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη άνω του 1% από ΤΙΤΑΝ και Coca Cola HBC στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη που επιβραδύνει από το «βαρίδι» της Εθνικής που υποχωρεί 1,5%.