ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για το ΧΑ, με προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές

Παραμένει το θετικό κλίμα στην αγορά αν και χωρίς υπερβολές, μετά το «σαρωτικό» +4% της χθεσινής συνεδρίασης. Συνεχίζονται οι αγοραστικές κινήσεις αλλά με μεγαλύτερη προσοχή.

Διατηρεί το ανοδικό momentum η εγχώρια αγορά, αλλά χωρίς, τουλάχιστον προς το παρόν, την εκρηκτική διάθεση αγορών της χθεσινής συνεδρίασης, με τους επενδυτές να είναι αρκετά επιλεκτικοί στις τοποθετήσεις τους. 

Άλλωστε και το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι περισσότερο συγκρατημένο, με την Ευρώπη να κινείται σταθεροποιητικά περιμένοντας τη δημοσίευση των πρακτικών από τη συνεδρίαση Σεπτεμβρίου της Fed, με τον DAX να έχει απώλειες 0,20%, ενώ οριακές είναι οι διακυμάνσεις για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται μόλις 0,04%. 

Ο Γενικός Δείκτης μετά το χθεσινό ξέσπασμα συνεχίζει τη θετική του πορεία και στις 11:20 εμφανίζει κέρδη 0,82% στις 1.167,36 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα εκατ. ευρώ, ενώ 54 μετοχές εμφανίζουν άνοδο και 22 κινούνται με απώλειες. Άνοδος 0,81% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,60% υψηλότερα. 

Σε θετική πορεία και ο τραπεζικός δείκτης με άνοδο 0,61%, με την Alpha Bank να ενισχύεται 0,97%, τη Eurobank να έχει πτώση 0,03%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 1,13% υψηλότερα και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο +0,50%. 

Επικράτηση των ανοδικών μετοχών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τις Cenergy και Τιτάν να ξεχωρίζουν καθώς ενισχύονται άνω του 2%, ενώ κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν Aegean, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Jumbo, Mytilineos και Sarantis. Άνοδος 0,40% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 0,99%, ενώ αντίθετα απώλειες 0,89% εμφανίζει ο ΟΤΕ. 

Το βασικό ζητούμενο για την αγορά, όπως τονίζουν και χρηματιστές είναι να βρει εκ νέου τον βηματισμό της και η χθεσινή ισχυρή αντίδραση να μην αποτελέσει ένα πρόσκαιρο διάλλειμα στην πτώση του τελευταίου διαστήματος αλλά αφορμή για να βρει εκ νέου το ΧΑ την ισορροπία του και να ακολουθήσει καλύτερη πορεία το επόμενο διάστημα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η πίεση στον Γενικό Δείκτη, συμπόρευση με την Ευρώπη

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση -0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -0,63%, οριακά αρνητική η πορεία του τραπεζικού δείκτη που σημειώνει πτώση 0,03%. 
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέζεται σήμερα ο Γενικός Δείκτης, αναμονή αποφάσεων για το ρεύμα

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,33%, ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,67% στις 1.282,69 μονάδες.