ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση με πτώση στο Χρηματιστήριο

Στις 931,21 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών, καταγράφοντας πτώση 0,24%. Περιορισμένη η αξία των συναλλαγών, ανήλθε στα 35,51 εκατ. ευρώ.

Με μικρή υποχώρηση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, κλείνοντας με αρνητικό πρόσημο για τρίτη συνεδρίαση.

Η αγορά κινήθηκε σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 931,21 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,24%.

Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 5,64 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 936,78 μονάδες (+0,36%) και κατώτερη τιμή στις 931,14 μονάδες (-0,25%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,20%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,56%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+1,02%), της Alpha Bank (+0,98%) και της Σαράντης (+0,33%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,95%), της Motor Oil (-0,99%),της Ελλάκτωρ (-0,86%) και της ΑΔΜΗΕ (-0,81%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 35,51 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 16.049.029 μετοχές.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 4.587.504 και 1.343.407 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 4,243 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 3,955 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,36%) και των Τραπεζών (+0,60%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Κατασκευών (-1,60%) και του Πετρελαίου (-0,61%).

Ανοδικά κινήθηκαν 58 μετοχές, 54 πτωτικά και 29 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Βιοτέρ +19,57% και Κέκροψ +12,69%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Παϊρης -7,11% και ΒΙΣ -6,29%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Tεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.