ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Ευθυγραμμισμένο με τις ευρωαγορές το ΧΑ, πιέσεις για αρκετά blue chip

Προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές, με το γεωπολιτικό ρίσκο να επηρεάζει έως ένα βαθμό και τις διαθέσεις των επενδυτών, με τις τράπεζες να δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση.

Αρνητικό είναι ο κλίμα στην εγχώρια αγορά, όπως ακριβώς και στις περισσότερες ευρωπαϊκές με το γεωπολιτικό ρίσκο να επιστρέφει, ενώ οι επενδυτές φαίνεται να εξετάζουν και τις όποιες συνέπειες των αναπάντεχων αλλαγών που συνέβησαν στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Η ένταση στη Μέση Ανατολή δεν φαίνεται να υποχωρεί σημαντικά, με τους φόβους για μία γενικευμένη σύρραξη να μην έχουν υποχωρήσει, γεγονός το οποίο, όπως είναι φυσικό δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές, με τον DAX να υποχωρεί έστω και κατά το οριακό ποσοστό του 0,05%. Οριακά καλύτερο το κλίμα στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,12%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με αρνητικές διαθέσεις τη συνεδρίαση και στις 11:47 εμφανίζει απώλειες 0,34% στις 1.165,71 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 14,4 εκατ. ευρώ, ενώ 37 μετοχές ενισχύονται έναντι 54 που εμφανίζουν απώλειες. Πτώση 0,39% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,33%. 

Στο -% ο τραπεζικός δείκτης, καθώς η Alpha Bank έχει απώλειες 1,44%, η Eurobank υποχωρεί 1,37%, η Εθνική Τράπεζα έχει πτώση 0,52% και η Τράπεζα Πειραιώς κινείται 2,11% χαμηλότερα. 

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την Coca-Cola HBC να υποχωρεί 0,78%, τον ΟΠΑΠ να έχει απώλειες 0,79%, τη ΔΕΗ να κινείται 0,76% χαμηλότερα, ενώ αντίθετα κέρδη 0,30% εμφανίζει ο ΟΤΕ. 

Ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης τονίζει πως «οι εξελίξεις στο εξωτερικό δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορη την Ελληνική Αγορά αφού η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τα ποσοστά των τριών ελληνικών τραπεζών έχει βασικό αντισυμβαλλόμενο επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για μια σειρά από άλλες εταιρικές πράξεις ή Δημόσιες Προσφορές που μέχρι πρότινος είχαν μπει σε ένα χρονοδιάγραμμα άμεσης υλοποίησης.

Η επιστροφή πλέον σε μια πιο ομαλή καθημερινότητα χωρίς πολεμικά σενάρια θα είναι ένα προαπαιτούμενο για να ξαναρχίσει η αγορά -κι κυρίως οι επενδυτές του εξωτερικού- να κοιτάζει πιο προσεκτικά αποτιμήσεις και αποτελέσματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η πίεση στον Γενικό Δείκτη, συμπόρευση με την Ευρώπη

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση -0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -0,63%, οριακά αρνητική η πορεία του τραπεζικού δείκτη που σημειώνει πτώση 0,03%. 
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέζεται σήμερα ο Γενικός Δείκτης, αναμονή αποφάσεων για το ρεύμα

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,33%, ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,67% στις 1.282,69 μονάδες.