ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Πλήρης αλλαγή τάσεων στο ΧΑ, πιέσεις για τράπεζες και blue chips

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η αξία των συναλλαγών, με πτωτική πορεία για τις περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και αντιστροφή τάσεων για τράπεζες.

Πλήρης η αλλαγή του σκηνικού στο Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο αλλάζει άρδην την κατεύθυνσή του και μετά το ιδιαίτερα θετικό ξεκίνημα κινείται πλέον πτωτικά, ευθυγραμμίζοντας την πορεία του με τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο DAX υποχωρεί 0,46%, ενώ αρνητικό είναι το κλίμα και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,26%. 

Ο Γενικός Δείκτης χάνει τον αρχικό ανοδικό του βηματισμό, καθώς έφθασε στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης έως το υψηλό των 1.192,10 μονάδων (+1,56%) αλλά ακολούθησε μία διάθεση για  κατοχύρωση κερδών, με αποτέλεσμα στις 15:42 να κινείται στο -0,44% και τις 1.168,63 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στα 39,3 εκατ. ευρώ, ενώ 40 μετοχές εμφανίζουν κέρδη και 71 υποχωρούν. Πτώση 0,41% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,01% υψηλότερα. 

Πορεία ανάλογη με αυτή του Γενικού Δείκτη ακολουθεί και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος μετά από κέρδη που ξεπέρασαν το 2% πλέον αποδυναμώνεται  κατά 0,73%, με αρνητικό γύρισμα για όλες τις μετοχές. Πτώση 0,79% για την Alpha Bank, ενώ στο -0,64% βρίσκεται η Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 1,25% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,65% χαμηλότερα. 

Πλέον ελάχιστες οι μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με θετικό πρόσημο, με τη ΔΕΗ στο +0,22%, τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 0,26%, τη Mytilineos στο +0,23%, ενώ κέρδη 0,63% έχει η Motor Oil, η Sarantis ενισχύεται 0,39%, ενώ την καλύτερη εικόνα έχει η Aegean με άνοδο 1,58%. Απώλειες 0,25% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,95%. Πτώση που ξεπερνά το 2% για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ElvalHalcor και Lamda και άνω του -1% για Cenergy, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, και Quest

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης με στήριξη από τράπεζες, Motor Oil

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 73,13 εκατ. ευρώ, καθώς παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα σήμερα σε συναλλαγές σε πακέτα. Έχουν περάσει μέχρι στιγμής 16 πακέτα αξίας 23,6 εκατ., τα μεγαλύτερα στην Εθνική.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά το ΧΑ με ώθηση από τη Scope, αύξηση συναλλαγών λόγω πακέτων

Με ώθηση από την αναβάθμιση προοπτικών από τη Scope, ο Δείκτης προσεγγίζει πάλι τις 1.460 μονάδες. Μεγάλου ύψους συναλλαγές σε πακέτα, οι σημαντικότερες στη μετοχή της ΕΤΕ. Ανακάμπτει η Motor Oil μετά τις πιέσεις.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονικές κινήσεις στην αγορά που διατηρεί επαφή με τις 1.450 μονάδες

Δεν καταφέρνει ο Δείκτης να ακολουθήσει τον βηματισμό των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη άνω του 1% από ΤΙΤΑΝ και Coca Cola HBC στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη που επιβραδύνει από το «βαρίδι» της Εθνικής που υποχωρεί 1,5%.