ΓΔ: 2345.34 0.72% Τζίρος: 277.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Πλήρης αλλαγή τάσεων στο ΧΑ, πιέσεις για τράπεζες και blue chips

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η αξία των συναλλαγών, με πτωτική πορεία για τις περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και αντιστροφή τάσεων για τράπεζες.

Πλήρης η αλλαγή του σκηνικού στο Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο αλλάζει άρδην την κατεύθυνσή του και μετά το ιδιαίτερα θετικό ξεκίνημα κινείται πλέον πτωτικά, ευθυγραμμίζοντας την πορεία του με τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο DAX υποχωρεί 0,46%, ενώ αρνητικό είναι το κλίμα και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,26%. 

Ο Γενικός Δείκτης χάνει τον αρχικό ανοδικό του βηματισμό, καθώς έφθασε στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης έως το υψηλό των 1.192,10 μονάδων (+1,56%) αλλά ακολούθησε μία διάθεση για  κατοχύρωση κερδών, με αποτέλεσμα στις 15:42 να κινείται στο -0,44% και τις 1.168,63 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στα 39,3 εκατ. ευρώ, ενώ 40 μετοχές εμφανίζουν κέρδη και 71 υποχωρούν. Πτώση 0,41% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,01% υψηλότερα. 

Πορεία ανάλογη με αυτή του Γενικού Δείκτη ακολουθεί και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος μετά από κέρδη που ξεπέρασαν το 2% πλέον αποδυναμώνεται  κατά 0,73%, με αρνητικό γύρισμα για όλες τις μετοχές. Πτώση 0,79% για την Alpha Bank, ενώ στο -0,64% βρίσκεται η Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 1,25% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,65% χαμηλότερα. 

Πλέον ελάχιστες οι μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με θετικό πρόσημο, με τη ΔΕΗ στο +0,22%, τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 0,26%, τη Mytilineos στο +0,23%, ενώ κέρδη 0,63% έχει η Motor Oil, η Sarantis ενισχύεται 0,39%, ενώ την καλύτερη εικόνα έχει η Aegean με άνοδο 1,58%. Απώλειες 0,25% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,95%. Πτώση που ξεπερνά το 2% για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ElvalHalcor και Lamda και άνω του -1% για Cenergy, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, και Quest

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Τέλος στο πτωτικό σερί στο Χρηματιστήριο Αθηνών με άνοδο 0,72%

Επέστρεψε σε θετική τροχιά το ΧΑ μετά από τρεις συνεδριάσεις πτώσης. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,72% και έκλεισε στις 2.345,34 μονάδες με τζίρο 277 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 32 εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα παρά το θετικό διεθνές κλίμα

Οι πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές, και βαριά χαρτιά όπως η Metlen και ο ΟΠΑΠ δημιουργούν ένα επιφυλακτικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά την βελτίωση στις διεθνείς αγορές. Που στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «βαθύ κόκκινο» το Χρηματιστήριο με πιέσεις σε τράπεζες και Metlen

Διάψευσε τις θετικές προσδοκίες η αγορά με τις τράπεζες να δέχονται ισχυρές πιέσεις υποχωρώντας κατά -2,12% ενώ ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.328,46 μονάδες σημειώνοντας πτώση -1,43%. Στα 37 ευρώ η Metlen με πτώση -3,90%.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες, ανησυχία για την απόφαση του Αρείου Πάγου

Καθησυχαστικός ο διοικητής της ΤτΕ για τις επιπτώσεις της απόφασης του Αρείου Πάγου. Αναμένονται οι κρίσιμες λεπτομέρειες της απόφασης. Απώλειες -2,7% για τον δείκτη των τραπεζών στο -1,47%ω ο ΓΔ.