ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το έργο SUNBREWED της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Χρηματοδότηση 4,4 εκατ. ευρώ μέσω του Innovation Fund εξασφάλισε το καινοτόμο έργο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, στην οποία καίριο ρόλο επιτέλεσε η PwC Ελλάδας, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πάγωσε» η αγορά της μπύρας το 2023, στάσιμος ο όγκος των πωλήσεων

Συγκράτηση των ανατιμήσεων στα όρια πληθωρισμού το 2024 προβλέπει ο γενικός διευθυντής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλ. Δανιηλίδης. Στόχο για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα το 2030 θέτει η εταιρεία.
Athinaiki Zithopoiia, Nero
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πράσινες επενδύσεις σε ποσοστό 50% δρομολογεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ως προς τον πυλώνα του Περιβάλλοντος, η εταιρεία δεσμεύεται για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στην παραγωγή ως το 2030, έχοντας ήδη επιτύχει μείωση στις εκπομπές CO2 κατά 20%, με έτος βάσης το 2018
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Επένδυση 1,2 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Πάτρας

Η συγκεκριμένη επένδυση προσδίδει αυξημένες μακροπρόθεσμες δυνατότητες ειδικότερα στο εργοστάσιο της Πάτρας, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση του στο δίκτυο της ΗΕΙΝΕΚΕΝ στην Ευρώπη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Η μεγαλύτερη έρευνα από την αντίστοιχη του 2019 στις τράπεζες έγινε από ελεγκτές της Επιτροπής στην κυρίαρχη εταιρεία του κλάδου της μπύρας. Η έρευνα για ενδεχόμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και το μεγάλο πρόστιμο του 2015.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφοδος της Επ. Ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις μπύρας και αλκοολούχων

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά.
ESG

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Σημαντική συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα της χώρας

Η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της εταιρείας ανέρχεται στα 686 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στο 0,4% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα εκτιμάται στα 505 εκατομμύρια ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ την τετραετία 2022-2025

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης, οι επενδύσεις αφορούν στη συνεχή βελτιστοποίηση των ζυθοποιείων, δράσεις αυτοματοποίησης, αναβάθμιση παγίων κ.ά.
athinaiki
ESG

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Υψηλή κοινωνική απόδοση από τη συμβολαιακή καλλιέργεια

Ειδική μελέτη δείχνει ότι για κάθε ευρώ που επενδύει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στη συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού παράγεται κοινωνική αξία 2,43 ευρώ, ενώ υποστηρίζονται περισσότεροι από 2.000 αγρότες σε όλη τη χώρα.