ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Παράδεισος για Αμερικανούς συνταξιούχους η Ευρώπη, η θέση της Ελλάδας

Στην τέταρτη θέση μεταξύ 10 χωρών η Ελλάδα, που προσφέρει και πρόγραμμα «βίζας συνταξιοδότησης». Στην κορυφαία θέση κατατάσσεται η Πορτογαλία.

Μεταξύ των 10 χωρών που είναι ελκυστικές για τους Αμερικανούς που επιθυμούν να μετακομίσουν σε ένα ξένο κράτος μετά τη συνταξιοδότησή τους, συγκαταλέγεται η Ελλάδα, με τις καιρικές συνθήκες αλλά και τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας να αποτελούν σημαντικούς παράγοντες. 

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Moving to Spain, η οποία ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών σε όσους θέλουν να… μεταναστεύσουν μετά τη συνταξιοδότηση, οι 10 καλύτερες χώρες στην Ευρώπη είναι: 

 1. Πορτογαλία
 2. Ισπανία – Ιταλία
 3. Ισπανία – Ιταλία
 4. Ελλάδα
 5. Βουλγαρία
 6. Γαλλία
 7. Σλοβενία
 8. Κροατία
 9. Μάλτα 
 10. Ιρλανδία. 

Η εταιρεία εξέτασε τους ακόλουθους παράγοντες προκειμένου να καταλήξει στην παραπάνω κατάταξη: 

 • Πληθυσμός 
 • Προσδόκιμο ζωής
 • Κόστος διαβίωσης
 • Τιμές κατοικιών 
 • Διαδικασία για την παροχή βίζας 
 • Ασφάλεια
 • Παραλίες
 • Σύστημα Υγείας. 

Η κορυφαία χώρα ήταν η Πορτογαλία με βαθμολογία 7,83/10, καθώς διαθέτει χαμηλό κόστος ζωής. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας SmartAsset το κόστος ζωής στην Πορτογαλία είναι 29% χαμηλότερο από το αντίστοιχο στις ΗΠΑ. 

Στη δεύτερη και τρίτη θέση ισοβαθμούν Ιταλία και Ισπανία με 7,31/10, με το κόστος ζωής στην Ισπανία να είναι 34% χαμηλότερα από αυτό στις ΗΠΑ, ενώ οι μεγάλες πόλεις της χώρας είναι αυτές που προσελκύουν τους περισσότερους ξένους συνταξιούχους. 

Τα θετικά για την Ιταλία ότι το κόστος ενοικίασης μίας κατοικίας είναι 55,3% χαμηλότερα σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, ενώ το κόστος ζωής, εξαιρουμένου του ενοικίου, κατά 14,7% χαμηλότερο. 

 

Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας

Εξετάζοντας τα μεγάλα «όπλα» της Ελλάδας (6,70/10) η έρευνα αναφέρει ότι είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα, μετά την Ισπανία, σε κατοχή «Γαλάζιας Σημαίας» για τις θάλασσες, καθώς φθάνουν στις 641. Η Ελλάδα έχει 617 παραλίες και 18 μαρίνες, ενώ τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» έχουν Χαλκιδική, Ρόδος και Κρήτη. 

Ένας δεύτερος ισχυρός παράγοντας είναι ο καιρός, με την Ελλάδα να έχει 2.665 ηλιόλουστες ώρες κάθε χρόνο καταλαμβάνοντας και εδώ τη δεύτερη θέση μετά τη Μάλτα. Παράλληλα έχει πρόγραμμα παροχής «βίζας συνταξιοδότησης», με τις διαδικασίες να χαρακτηρίζονται ως αρκετά διαχειρίσιμες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

INDIA
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς η Ινδία διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις ισχυρότερες οικονομίες

Με ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 8% και τον μεγαλύτερο πληθυσμό της υφηλίου, η ινδική οικονομία έχει δυναμική να απειλήσει την Κίνα. Χρειάζεται, όμως, λιγότερο προστατευτισμό και ιδιωτικοποιήσεις.