ΓΔ: 2042.38 0.33% Τζίρος: 69.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:57:39
Φώτο: ΑΠΕ

Στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ στον Πρόεδρο της Αργεντινής

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις της χώρας της για επενδύσεις στην Αργεντινή.

Η Άνγκελα Μέρκελ καλωσόρισε τις συνεχιζόμενες συνομιλίες ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση της Αργεντινής υπό τον πρόεδρο Αλμπέρτο Φερνάντες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και προσέφερε την υποστήριξη του Βερολίνου στο Μπουένος Άιρες χθες Δευτέρα πριν συναντηθούν για συνομιλίες.

«Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι η Αργεντινή βρέθηκε σε μια οικονομική κατάσταση που δεν είναι εύκολη», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος. Το 2018 το ΔΝΤ χορήγησε στην Αργεντινή το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του θεσμού - 50 δισεκατομμύρια δολάρια για χρονικό διάστημα τριών ετών -που ζήτησε η προηγούμενη κυβέρνηση για να συνεχίσει να μπορεί να καλύπτει άλλες δανειακές υποχρεώσεις της.

Βασικός σκοπός της περιοδείας που έχει αρχίσει ο Φερνάντες στην Ευρώπη είναι να πείσει κάποιες από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ισχύ στο ΔΝΤ να εγκρίνουν την καθυστέρηση της αποπληρωμής των δόσεων του δανείου που έχει λάβει η χώρα του.

Παράλληλα, η Μέρκελ σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου για επενδύσεις στην Αργεντινή. Νωρίτερα χθες, ο όμιλος της Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις συνολικού ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Φερνάντες, κεντροαριστερός πολιτικός που ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο, παίρνει αποστάσεις από την πολιτική που άσκησε ο κεντροδεξιός προκάτοχός του Μαουρίσιο Μάκρι. Κατά την τετραετή θητεία του Μάκρι, ο πληθωρισμός αυξήθηκε ραγδαία, όπως και το επίπεδο της φτώχειας, ενώ το δημόσιο χρέος έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ.

Οίκοι αξιολόγησης κήρυξαν την 20ή Δεκεμβρίου την Αργεντινή σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλιματική αλλαγή σύγκριση
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανική δέσμευση 1 δισ. ευρώ για τη βραζιλιάνικη προστασία δασών

Η Γερμανία δεσμεύτηκε να στηρίξει με 1 δισ. ευρώ το νέο ταμείο της Βραζιλίας για τα τροπικά δάση σε βάθος δεκαετίας, με στόχο την καταπολέμηση της αποψίλωσης, σύμφωνα με τη Μαρίνα Σίλβα στη σύνοδο του ΟΗΕ στο Μπελέμ.
Αλεξάντερ Ντόμπριντ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ αφαίρεσης υπηκοότητας σε υποστηρικτές Χαμάς ο Ντόμπριντ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας υποστήριξε την αφαίρεση ιθαγένειας από Σύρο που στηρίζει τη Χαμάς, τονίζοντας πως το μέτρο είναι αναγκαίο για όσους δεν σέβονται τις γερμανικές αξίες. Η Γερμανία αυστηροποιεί τους νόμους της για μετανάστες.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εξοπλισμός Ουκρανίας με συστήματα πυρός μεγάλου βεληνεκούς

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η Γερμανία θα ενισχύσει στρατιωτικά την Ουκρανία, παρέχοντας νέα συστήματα πυρός και επιπλέον 3 δισ. ευρώ, ενώ τόνισε την ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς για να παραμείνει αξιόπιστη εταίρος.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον υφυπουργό Πολιτισμού για σύγκρουση συμφερόντων

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον υφυπουργό Βάιμερ για σύγκρουση συμφερόντων, επισημαίνοντας ότι κατέχει το 50% του Ομίλου Weimer ενώ ρυθμίζει τα ΜΜΕ. Ο ίδιος αρνείται ανάμειξη, δηλώνοντας ότι έχει παραιτηθεί από τη διεύθυνση.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ηλεκτρονική επιτήρηση για δράστες ενδοοικογενειακής βίας

Τα γερμανικά δικαστήρια θα μπορούν να υποχρεώνουν δράστες ενδοοικογενειακής βίας να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι για την προστασία των θυμάτων, ενώ αυξάνονται οι ποινές και προβλέπονται μέτρα κοινωνικής εκπαίδευσης.