Φώτο: Shutterstock

Η American Airlines αναστέλλει τις πτήσεις από και προς το Χονγκ Κονγκ

Η American Airlines, η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρία, ανακοίνωσε ότι ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς και από το Χονγκ Κονγκ, μετά τον θάνατο ασθενούς που είχε προσβληθεί από τον κινεζικό κοροναϊό.

Εντείνεται ο «αεροπορικός αποκλεισμός» της Κίνας καθώς η American Airlines, η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει οτι αναστέλλει τις πτήσεις της προς την ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε πως σταματάει όλα τα δρομολόγια προς και από το Χονγκ Κονγκ, μετά την ανακοίνωση του κινεζικού κρατιδίου για τον πρώτο θάνατο ασθενούς από κοροναϊό.

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό, τη δεύτερη τέτοια περίπτωση εκτός της ηπειρωτικής Κίνας. Εκπρόσωπος της American Airlines δήλωσε ότι η αναστολή των πτήσεων του Χονγκ Κονγκ προς και από το Λος Άντζελες και το Ντάλας θα ισχύσει έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Οι περιορισμοί που έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση σε πτήσεις και πολίτες που έχουν επισκεφθεί την ηπειρωτική Κίνα και τέθηκαν σε ισχύ προχθές, Κυριακή, δεν έχουν επηρεάσει το Χονγκ Κονγκ. Την Παρασκευή, η American Airlines ανέστειλε τις πτήσεις της προς και από την ηπειρωτική Κίνα έως τις 27 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρία του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific σχεδιάζει να μειώσει κατά 30% τη δυναμικότητά της τους επόμενους δύο μήνες, συμπεριλαμβανομένου του 90% περίπου των πτήσεών της στην ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της Αουγκούστους Τανγκ.

Ο Τανγκ δήλωσε στο προσωπικό του ότι η εταιρία θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και θα προσαρμόσει εκ νέου τη δυναμικότητά της, εάν χρειαστεί. «Αυτές οι περικοπές είναι προσωρινές και είναι αποτέλεσμα των εμπορικών και επιχειρησιακών συνθηκών αυτή τη στιγμή καθώς και των προβλέψεων για τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

H Ευρωπαϊκή Ένωση συντονίζει την υποστήριξή της στο Χονγκ Κονγκ

«Η ΕΕ θα αναπτύξει μια συντονισμένη απάντηση υποστηρίζοντας την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ», δήλωσε ο Μπορέλ στο τέλος του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, του πρώτου τους τελευταίους 4 μήνες.
ΔΙΕΘΝΗ

Απειλή για οικονομία και αγορές η κόντρα ΗΠΑ - Κίνας για το Χονγκ Κονγκ 

Οι ΗΠΑ απειλούν να άρουν το ειδικό καθεστώς στις οικονομικές τους σχέσεις με το Χονγκ Κονγκ εάν τεθεί σε εφαρμογή νέος κινεζικός νόμος που ουσιαστικά αίρει το αυτόνομο καθεστώς στην περιοχή.