ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Στο μικροσκόπιο των Αρχών της Ιρλανδίας μπαίνει η Google και το Tinder

Ο αμερικανικός κολοσσός Google και η εφαρμογή γνωριμιών Tinder βρίσκονται στο στόχαστρο της Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων (DPC) της Ιρλανδίας για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους.

Η χρήση των προσωπικών δεδομένων γεωεντοπισμού βάζουν την Google αλλά και την εφαρμογή Tinder στο επίκεντρο της προσοχής της Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, καθώς εξετάζεται αν τηρούνται οι υποχρεώσεις στο ζήτημα της διαφάνειας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η έρευνα για την Google επικεντρώνεται στη διαχείριση των δεδομένων γεωεντοπισμού των χρηστών. Η DPC εξηγεί, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι πολλές ευρωπαϊκές ενώσεις καταναλωτών διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη διαφάνειας σε ό,τι αφορά τη χρήση αυτών των δεδομένων. Κατόπιν αυτού, ξεκίνησε έρευνα για να καθορίσει κατά πόσο η Google έχει το δικαίωμα να αναλύει τα δεδομένα γεωεντοπισμού και αν τηρεί τις υποχρεώσεις της στο θέμα της διαφάνειας.

Επειδή η ευρωπαϊκή έδρα της Google βρίσκεται στην Ιρλανδία, η ιρλανδική υπηρεσία είναι υπεύθυνη για την τήρηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων που τέθηκε σε εφαρμογή στην ΕΕ τον Μάιο του 2018. Ο Κανονισμός αυτός προβλέπει την επιβολή προστίμων στους παραβάτες που μπορεί να φτάσουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ ή το 4% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

Η Google ανέφερε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με την DPC και διαβεβαίωσε ότι συνεργάζεται στενά με τις ρυθμιστικές αρχές και τις καταναλωτικές οργανώσεις στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της Google η DPC διεξάγει ήδη έρευνα από τον περασμένο Μάιο, σχετικά με την προστασία των δεδομένων στον τομέα των διαδικτυακών διαφημίσεων.

Η έρευνα σε βάρος της Tinder, που ανήκει στον κολοσσό Match Group, αφορά επίσης τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. «Η διαφάνεια και η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μας είναι υψίστης σημασίας για εμάς», σχολίασε ο όμιλος Match Group, εξηγώντας ότι «συνεργάζεται πλήρως» με τη ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λογότυπο Google κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Θύματα Έπστιν μηνύουν αμερικανικό κράτος και Google στις ΗΠΑ

Θύματα του Τζέφρι Έπστιν μήνυσαν τις ΗΠΑ και τη Google, μετά από διαρροή της ταυτότητάς τους σε έγγραφα που ανέβασε κατά λάθος το υπουργείο Δικαιοσύνης στο διαδίκτυο, ενώ έπρεπε να παραμείνουν ανώνυμα.
λογότυπο Google κτίριο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google: Θα ασκήσουμε έφεση για την απόφαση περί εθισμού ανήλικης

Αμερικανικό δικαστήριο έκρινε εταιρείες τεχνολογίας υπεύθυνες για εθισμό ανήλικης στα social media. Η Google εξέφρασε διαφωνία με την απόφαση και ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση, υποστηρίζοντας πως το YouTube δεν είναι κοινωνικό δίκτυο.
αντλία καυσίμων πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρλανδία: Μείωση φόρου στα καύσιμα στο πακέτο μέτρων 250 εκατ. ευρώ

Η Ιρλανδία μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα έως τα τέλη Μαΐου, ενισχύοντας τα μέτρα στήριξης 250 εκατ. ευρώ λόγω της ανόδου των τιμών και του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Η μείωση ισχύει από τα μεσάνυχτα.
Εναέρια παραλία Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βράβευση του ΕΟΤ από την Ένωση Ανεξάρτητων Tour Operators Βρετανίας

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας τιμήθηκε με το χάλκινο βραβείο «Tourist Board Partner of the Year 2025» από την Ένωση Ανεξάρτητων Tour Operators (AITO) στη Βρετανία για την προώθηση της Ελλάδας σε εναλλακτικούς προορισμούς.