ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ελάχιστα πιο κερδοφόρες οι γερμανικές τράπεζες σε σχέση με τις ελληνικές

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, οι γερμανικές τράπεζες είναι λιγότερο κερδοφόρες από τις αμερικανικές αλλά και χωρών της ευρωζώνης, ενώ ξεπερνούν τις ελληνικές τράπεζες για μόλις 12 εκατ. ευρώ.

Καμπανάκι για τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς είναι σημαντικά λιγότερο κερδοφόρα τόσο σε σχέση με τα αμερικάνικά, αλλά και άλλων χωρών της ευρωζώνης, ενώ σημείωσαν ελάχιστα υψηλότερα ποσά σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες.

Τα κέρδη των γερμανικών τραπεζών το τρίτο τρίμηνο του 2019 ήταν μόλις κατά 12 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερα από εκείνα των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Supervisory Banking Statistics).

Πιο συγκεκριμένα, οι γερμανικές τράπεζες είχαν μόλις κέρδος 668,32 εκατομμυρίων ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2019. Αυτό τις τοποθετεί στο επίπεδο των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες κατά την ίδια περίοδο κατέγραψαν κέρδη 656,37 εκατ. ευρώ. Προς σύγκριση: τα κέρδη των γαλλικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 22,862 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Εποπτικής Τράπεζας της ΕΚΤ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ECB, European Central Bank, EKT, Evropaiki Kentriki Trapeza
ΔΙΕΘΝΗ

Επιτόκια: Τι θα αποφασίσει η ΕΚΤ - Καθοριστικά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα ανακοινώσει την Τετάρτη τις αποφάσεις της, μέσα σε ένα περιβάλλον νέων ανησυχιών για τις αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες μετά τα ερωτηματικά που προκάλεσε η δραματική εκροή καταθέσεων από τη First Republic Bank.
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΚΤ προχωράει σε αύξηση των επιτοκίων για να μειώσει τον πληθωρισμό

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συνολικά 75 κεντρικές τράπεζες - περίπου οι τρεις στις τέσσερις από αυτές που παρακολουθεί το Ταμείο - έχουν προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τους από τον Ιούλιο του 2021 κατά μέσο όρο 3,8 φορές.