ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
σημαία Ουκρανίας ερείπια
Η ουκρανική σημαία κυματίζει πάνω από ερείπια κτιρίου, συμβολίζοντας την αντοχή στον πόλεμο.

Ουκρανία: Αξιωματούχος έριξε χειροβομβίδες τραυματίζοντας 26 πολίτες

Οι έξι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανέφεραν οι αρχές, προσθέτοντας πως γιατροί εφάρμοσαν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στον δράστη.

Ένας τοπικός αξιωματούχος έριξε σήμερα χειροβομβίδες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενός δημοτικού συμβουλίου, στην περιφέρεια Υπερκαρπαθία, στη δυτική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 26 άνθρωποι, έγινε γνωστό από τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα για τρομοκρατία.

Στα πλάνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δυνάμεις επιβολής του νόμου διακρίνεται ένας άνδρας να μπαίνει σε μια μικρή αίθουσα, όπου κάθονται ήδη πολλοί άνθρωποι.

Έπειτα από μια σύντομη συνομιλία, σε τεταμένο κλίμα όπως φαίνεται στα πλάνα, ο αξιωματούχος βγάζει από τις τσέπες του και πετά στο πάτωμα αντικείμενα που μοιάζουν με χειροβομβίδες. Ακολουθεί σειρά εκρήξεων, καπνός υψώνεται και ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν πανικόβλητοι, προτού το βίντεο διακοπεί.

Πρόκειται για έναν «τοπικό αξιωματούχο» που «ρίχνει χειροβομβίδες» κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο Κερέτσκι, ενός χωριού αυτής της ορεινής περιφέρειας, εξήγησε η ουκρανική αστυνομία.

Είκοσι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων έξι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανέφεραν οι αρχές, προσθέτοντας πως γιατροί εφάρμοσαν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στον δράστη.

Προς το παρόν οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τα κίνητρα του δράστη, όμως η ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) ξεκίνησε έρευνα για τρομοκρατία.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταδιδόταν ζωντανά μέσω διαδικτύου. Ο δράστης, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιευτεί, εισέρχεται στην αίθουσα περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της συζήτησης, προτού πετάξει τις χειροβομβίδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπρησμός προκάλεσε το μπλακ-άουτ στο Βερολίνο, ευθύνη ανέλαβαν ακροαριστεροί

Περισσότερα από 35.000 νοικοκυριά στο νοτιοδυτικό Βερολίνο παραμένουν χωρίς ρεύμα λόγω εμπρησμού σε σταθμό κατανομής. Ευθύνη ανέλαβε ακροαριστερή οργάνωση με επιστολή της, ενώ οι τεχνικές προσπάθειες συνεχίζονται.
Σημαία Τυνησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Τζιχαντιστής και αστυνομικός νεκροί σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη δυτική Τυνησία, σκοτώθηκε επικίνδυνος τζιχαντιστής και τραυματίστηκε θανάσιμα αστυνομικός. Συνελήφθη και συνεργός του, αποτρέποντας επίθεση σε λαϊκή αγορά στη Φερι
Στρατιώτες και άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι

Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε αστυνομική περίπολο στο Χαλέπι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Ο δράστης σχετίζεται ιδεολογικά με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Στρατιώτες και άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι

Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε αστυνομική περίπολο στο Χαλέπι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Ο δράστης σχετίζεται ιδεολογικά με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
σημαία Τουρκίας θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Συλλήψεις 110 υπόπτων στην Τουρκία σε επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 110 υπόπτους του ISIS μετά από ένοπλη συμπλοκή στη Γιάλοβα, όπου σκοτώθηκαν τρεις αστυνομικοί και έξι ένοπλοι. Η επιχείρηση έγινε σε πάνω από 100 διευθύνσεις στην Κωνσταντινούπολη και γύρω περιοχές.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν 26χρονο που απειλούσε περαστικούς με μαχαίρι

Στην Κορσική, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 26χρονο οπλισμένο με μαχαίρι που απειλούσε περαστικούς στο Αιάκειο. Οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας και διατάχθηκε έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.