ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Margaritis Sxoinas, Komision, Evropaiki Epitropi
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Μ. Σχοινάς: Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα παραμένει για τους πολλούς

«Σύλλογοι, λίγκες, ενδιαφερόμενοι φορείς και ενώσεις φιλάθλων εξέφρασαν ομόφωνα την υποστήριξή τους στις αρχές του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου» αναφέρει σχετικά στην εισαγωγή της η UEFA.

 «Η βασική αρχή της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την δήλωση-τοποθέτησή του ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της UEFA, σχολιάζοντας τη χθεσινή (21/12) απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο -μεταξύ άλλων- έκρινε ότι η UEFA και η FIFA παραβίασαν τη νομοθεσία της ΕΕ, όταν εμπόδισαν 12 συλλόγους να σχηματίσουν μια ευρωπαϊκή Super League (ESL).

 «Η συνεχής υποστήριξή μας σε ένα ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο βασισμένο στις αξίες είναι αδιαπραγμάτευτη. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα παραμένει πάντα φορέας ένταξης και συνοχής. Για τους πολλούς. Όχι μόνο για τις ελίτ» πρόσθεσε.

«Σύλλογοι, λίγκες, ενδιαφερόμενοι φορείς και ενώσεις φιλάθλων εξέφρασαν ομόφωνα την υποστήριξή τους στις αρχές του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου» αναφέρει σχετικά στην εισαγωγή της η UEFA, η οποία, εκτός από τις δηλώσεις του Έλληνα αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φιλοξενεί τις αντιδράσεις από ECA, Ευρωπαϊκές λίγκες, FIFA, FIFPRO, ομάδες από την Ευρώπη (σ.σ: δεν υπάρχει ελληνικός σύλλογος), ενώσεις φιλάθλων, λίγκες (σ.σ: δεν υπάρχει η ελληνική) και ομοσπονδίες (σ.σ: δεν υπάρχει η ελληνική).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ζητά εξηγήσεις για την απαγόρευση της σημαίας της στην Eurovision

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, σχολίασε κατά τη σημερινή ενημέρωση ότι «είναι πολύ λυπηρό που δεν επέτρεψαν την επίδειξη της σημαίας που είναι σημαία όλων των μελών της ΕΕ και άλλων μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης».
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελλάδα στην προεδρία του Διεθνούς Κέντρου Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην παράνομη διακίνηση, σε συνεργασία, τόσο με τις ευρωπαϊκές χώρες όσο και με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης αυτών των ροών» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.
Margaritis Sxoinas, Komision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση του Μ. Σχοινά προς την Τέιλορ Σουίφτ για τις ευρωεκλογές

Τον περασμένο Σεπτέμβρη η Αμερικανίδα τραγουδίστρια κάλεσε εκατοντάδες εκατομμύρια ακόλουθους της στα κοινωνικά δίκτυα να εγγραφούν για να ψηφίσουν στις εκλογές των ΗΠΑ και την επόμενη μέρα περίπου 35.000 νέοι Αμερικανοί είχαν ήδη προστεθεί στους εκλογικούς καταλόγους.
Margaritis Sxoinas, Komision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Σχοινάς: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον διχασμό με συμφιλίωση και διάλογο

«Οι θρησκευτικοί ηγέτες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για να βοηθήσουν στην επούλωση της διχόνοιας, καθώς και στην καταστολή του μίσους και των συνεπειών τους» πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.
Margaritis Sxoinas, Komision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Μ. Σχοινάς: Το μίσος δεν έχει θέση στην ΕΕ, το ποτέ ξανά είναι τώρα

O αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογραμμίζει ότι «τις τελευταίες εβδομάδες, η Ευρώπη έχει δει μια αύξηση των περιστατικών αντισημιτισμού σε επίπεδο που θυμίζει μερικές από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας μας.