ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Ηνωμένων Εθνών

Έκτακτη σύγκλιση του Σ.Α. του ΟΗΕ μετά το βομβαρδισμό του Μπέλγκοροντ

«Σήμερα (...) θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για τα πλήγματα στο Μπέλγκοροντ», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ρωσική αποστολή.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται στις 23.00 ώρα Ελλάδος με θέμα συζήτησης την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη. «Σήμερα (...) θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για τα πλήγματα στο Μπέλγκοροντ», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ρωσική αποστολή.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Tην σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε η Μόσχα, μετά την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας η Μόσχα απειλεί ότι η επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει «ατιμώρητη». «Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, και 108 τραυματίσθηκαν από τα «αδιάκριτα ουκρανικά πλήγματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε χρήση βομβών διασποράς. «Η τρομοκρατική επίθεση στο Μπέλγκοροντ θα γίνει αντικείμενο των εργασιών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Η Ρωσία ζήτησε την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς: Η Ρωσία αδιάφορη για διαπραγματεύσεις παρά τη συνάντηση ΟΗΕ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε ότι η συνάντηση των ΥΠΕΞ Γερμανίας-Ρωσίας δείχνει έλλειψη ρωσικού ενδιαφέροντος για διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία. Ήταν η πρώτη τέτοια συνάντηση από το 2022.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Υπό όρους θα εξετάσουμε μεταφορά των S-400 από την Τουρκία

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε πιθανή μεταφορά των τουρκικών S-400 σε άλλη χώρα, αλλά υπό όρους και με ρωσική έγκριση, σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνάντηση με δημοσιογράφους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Ευρώπη σαμποτάρει τα ειρηνευτικά σχέδια στην Ουκρανία, λέει ο Λαβρόφ

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε την Ευρώπη ότι μπλοκάρει τα ειρηνευτικά σχέδια για Ουκρανία, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ κρατούν διαφορετική στάση. Επανέλαβε ότι η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία «ανεξαρτήτως συνθηκών».
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ με Γερμανό ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ για Ρωσία-Γερμανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ συναντήθηκαν στον ΟΗΕ για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εν μέσω έντασης στις σχέσεις λόγω πρόσφατων κριτικών και αμοιβαίων προξενικών απελάσεων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Ο Ζελένσκι καταγγέλλει την «τρέλα» του Πούτιν

Ο Ζελένσκι, μιλώντας στον ΟΗΕ, χαρακτήρισε την τακτική Πούτιν «παραφροσύνη» και ζήτησε συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ως μόνη λύση για να λήξει ο πόλεμος, καλώντας παράλληλα την παγκόσμια κοινότητα να αναλάβει δράση.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έτοιμη για εκεχειρία στη θάλασσα, καλεί Ρωσία

Ο Ζελένσκι δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πως η Ουκρανία είναι έτοιμη για ναυτική εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα, προτείνοντας απαγόρευση επιθέσεων σε ενέργεια και ναυτιλία, και κάλεσε τη Ρωσία να απαντήσει στις προτάσεις.