ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Nέοι περιορισμοί το 2024 για όσους ξένους φοιτούν στη Βρετανία

Εκτός των άλλων από τις 17 Ιουλίου οι ξένοι φοιτητές δεν επιτρέπεται πλέον να αλλάζουν σε βίζα εργασίας, εκτός εάν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους.

Tα νέα περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2024 και αφορούν την εκπαίδευση των διεθνών φοιτητών στην Μεγάλη Βρετανία, προκαλούν πλήγμα στην αποκαλούμενη «βιομηχανία» της χώρας, την εκπαίδευση.

Από το νέο έτος σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι διεθνείς φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορούν πλέον να φέρουν εξαρτώμενα άτομα με τη φοιτητική τους βίζα, εκτός εάν σπουδάζουν σε μεταπτυχιακό ερευνητικό πρόγραμμα. Επιπλέον από τις 17 Ιουλίου οι ξένοι φοιτητές δεν επιτρέπεται πλέον να αλλάζουν σε βίζα εργασίας, εκτός εάν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους.

Ακόμη όμως και σε αυτή τη περίπτωση, εάν δηλαδή ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και αποκτήσουν βίζα, σύμφωνα με τους νέους ισχύοντες κανόνες μετανάστευσης τα εξαρτώμενα άτομα κατόχων βίζας Εξειδικευμένου Εργαζόμενου θα χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση από τη χώρα καταγωγής τους. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα οι ξένοι φοιτητές με βίζα σπουδών μπορούν να εργάζονται μόνο 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του τριμήνου και απεριόριστες ώρες κατά τις επίσημες περιόδους διακοπών.

Ο εξαγγελλόμενοι περιορισμοί της συντηρητικής κυβέρνησης Σούνακ υποστηρίζονται και από το Εργατικό Κόμμα παρότι την ίδια στιγμή την κατηγορεί ότι έχει «αποτύχει πλήρως να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα δεξιοτήτων και της αγοράς εργασίας που υπονομεύουν την ανάπτυξη και αυξάνουν τη μετανάστευση» όπως δήλωσε η σκιώδης υπουργός Εσωτερικών Υβέτ Κούπερ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ρέιτσελ Ριβς: Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ξαναρχίσει να κτίζει

Για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επιταχύνει την κατασκευή έργων υποδομής, κυρίως υποδομές χερσαίας αιολικής ενέργειας και κατοικίες, μίλησε η νέα υπουργός Οικονομικών.