ΓΔ: 2123.51 -0.20% Τζίρος: 164.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης
Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης πραγματοποιούν εναέρια αποστολή, υποδεικνύοντας τεχνολογική πρόοδο στον στρατό.

Η Ουκρανία κατέρριψε τη νύχτα οκτώ ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από συστήματα άμυνας σε περιφέρειες της νότιας και της κεντρικής Ουκρανίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως κατέρριψε οκτώ ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν εναντίον της στη διάρκεια της νύκτας από τη Ρωσία.

«Ο εχθρός επιτέθηκε με οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ-136/131», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι εκτοξεύθηκαν από τη ρωσική περιφέρεια Πριμόρσκο-Αχτάρσκ» που βρίσκεται στην ανατολική όχθη της Αζοφικής θάλασσας.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από συστήματα άμυνας σε περιφέρειες της νότιας και της κεντρικής Ουκρανίας, προστίθεται στην ανακοίνωση. Καμιά ζημιά που προκλήθηκε από την πτώση συντριμμιών δεν έχει γνωστοποιηθεί στο στάδιο αυτό.

Αυτή η νέα επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αποδίδεται στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε έπειτα από βομβαρδισμούς δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου στις ρωσικές μεθοριακές περιφέρειες. Πηγές στις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ανέλαβαν την ευθύνη για μερικές από τις επιθέσεις αυτές μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε εξάλλου χθες, Κυριακή, πως πυρκαγιά ξέσπασε σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στη Ρωσία, έναν εν δυνάμει στόχο των ουκρανικών δυνάμεων. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από «εξωτερικό παράγοντα», διευκρίνισε η επιχείρηση Novatec, η οποία διαχειρίζεται την εγκατάσταση, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Δύση να αποδεχτεί την πραγματικότητα στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία διατηρεί τη στρατηγική πρωτοβουλία στην Ουκρανία και η Δύση πρέπει να αποδεχτεί τα νέα δεδομένα. Επίσης ανέφερε πως οι ΗΠΑ πλέον στηρίζουν την ανάγκη για νέες εκλογές μετά τη λήξη της θητείας Ζελένσκι.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Η Μόσχα αναζητά προσχήματα για νέες επιθέσεις στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ κάλεσε τους ηγέτες να καταδικάσουν τη Ρωσία, κατηγορώντας τη για ψευδείς δικαιολογίες σχετικά με υποτιθέμενη ουκρανική επίθεση κατά του Πούτιν. Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τις ρωσικές κατηγορίες ψευδείς.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επανεξέταση της στάσης της Μόσχας μετά την επίθεση με drone

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Τραμπ ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει τη στάση της στις ειρηνευτικές συνομιλίες μετά από φερόμενη ουκρανική επίθεση με drones σε κατοικία του. Η Ουκρανία διαψεύδει, ενώ το Κρεμλίνο καταγγέλλει υπονόμευση των διαπραγματεύσεων.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Βλέπουμε βρετανικό ρόλο στις πρόσφατες κινήσεις της Ουκρανίας

Η Μόσχα αποδίδει στη Βρετανία ρόλο στις πρόσφατες «προκλήσεις» της Ουκρανίας που επιδιώκουν να εμποδίσουν την ειρηνευτική διαδικασία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών. Η θέση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα επανεξεταστεί.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Απορρίπτει τις ρωσικές κατηγορίες για επίθεση σε σπίτι Πούτιν

Ο Ζελένσκι απέρριψε τις ρωσικές κατηγορίες για επίθεση στην κατοικία Πούτιν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ψέματα που υπονομεύουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Κάλεσε τον Τραμπ να απαντήσει στις ρωσικές απειλές.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: Επανέναρξη λειτουργίας του σταθμού σε 18 μήνες αν λήξει ο πόλεμος

Ο επικεφαλής του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια δήλωσε πως η παραγωγή ενέργειας θα μπορούσε να ξαναρχίσει στα μέσα του 2027, εφόσον τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Ο σταθμός δεν παράγει τώρα ηλεκτρικό ρεύμα αλλά παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο.