ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μαρίν Λε Πεν ομιλία

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν προηγείται σε δημοσκόπηση ενόψει ευρωεκλογών

Το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους Γάλλους είναι η ακρίβεια και η μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ενώ το αγροτικό ζήτημα ενδέχεται να έρθει ορμητικά στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που δεν έχει ακόμη αρχίσει.

Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν «Εθνική Συσπείρωση» εμφανίζεται να έρχεται πρώτο, με ποσοστό 27%, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπου θα κατέλθει με επικεφαλής τον 29χρονο πρόεδρό του Ζορντάν Μπαρντελά, αναφέρει δημοσκόπηση της εταιρίας OpinionWay η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας ‘'Les Echos" και το Radio Classique. Την δεύτερη θέση, με ποσοστό 20%, εμφανίζεται να καταλαμβάνει η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν συμπαράταξη κομμάτων, η οποία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της.

Στην αριστερά, προηγείται η λίστα του Σοσιαλιστικού κόμματος  με επικεφαλής τον Ραφαέλ Γκλιουξμάν με 10% των προθέσεων ψήφου, ενώ ακολουθούν η λίστα του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία», του Ζαν Λυκ Μελανσόν, με 8% και οι Πράσινοι με 6%. Οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι και το επίσης ακροδεξιό κίνημα του Ερίκ Ζεμούρ βρίσκονται δίπλα - δίπλα, με ποσοστά της τάξης του 8%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους Γάλλους είναι η ακρίβεια και η μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ενώ το αγροτικό ζήτημα ενδέχεται να έρθει ορμητικά στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που δεν έχει ακόμη αρχίσει.

Τέλος υπογραμμίζεται, ότι σύμφωνα με το OpinionWay, μόνο το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε, ότι «ενδιαφέρεται» για την προεκλογική εκστρατεία, σε σύγκριση με το 59% την ίδια περίοδο του 2019.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σε ρυθμούς εκλογών και πάλι μετά τις ευρωεκλογές τα γαλλικά κόμματα

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που προκήρυξε αιφνιδιαστικά χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προσδιορίζεται πως θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος στις 30 Ιουνίου και ο δεύτερος στις 7 Ιουλίου.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν μέσω YouTube καλεί τους νέους να λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές

Ανέφερε επίσης ότι είναι «παράδοξο» να βλέπει κανείς «ότι οι νέοι ασχολούνται όλο και περισσότερο με ζητήματα όπως το κλίμα, η Ευρώπη, ο πόλεμος, η κατάσταση στην Μέση Ανατολή, η Ουκρανία κ.ά. αλλά δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική.
Μαρίν Λε Πεν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Προβάδισμα Λεπέν για τις προεδρικές εκλογές 2027 σε δύο δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις, η Μαρίν Λεπέν προηγείται στις προθέσεις ψήφου για τις προεδρικές εκλογές του 2025, παρά την πρόσφατη καταδίκη της, ενώ οι αναλυτές τονίζουν πως τα ευρήματα δεν αποτελούν οριστική πρόβλεψη.
Μαρίν Λε Πεν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρίν Λεπέν: Θα είμαι υποψήφια για τη γαλλική προεδρία το 2027

Η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε στην τηλεόραση ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας το 2027, μετά από δικαστική απόφαση που της επιτρέπει να συμμετάσχει, παρά την καταδίκη της για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Οι γαλλικές προεδρικές εκλογές ορίστηκαν για 18/4 και 2/5 του 2027

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα γίνουν στις 18 Απριλίου και 2 Μαΐου 2027, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Το χρονοδιάγραμμα θα επισημοποιηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ απορρίφθηκε πρόταση για διεξαγωγή μία εβδομάδα νωρίτερα.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Έγκριση από τη Γαλλική Βουλή για ευρύτερη αυτονομία της Κορσικής

Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε συνταγματική μεταρρύθμιση που προβλέπει ειδικές εξουσίες για την Κορσική, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού, αν και η μελλοντική πορεία παραμένει αβέβαιη, ειδικά ενόψει εκλογών το 2027.