ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Η Gucci επεκτείνεται και στα ακίνητα αγόρασε κτίριο για 963 εκατ. δολάρια

Η Kering η εταιρεία στην οποία ανήκουν οι Gucci και Balenciaga έρχεται να προστεθεί σε άλλους που «αρπάζουν» κτίρια στη Νέα Υόρκη αντί να μισθώνουν πλέον χώρους.

Η Kering SA, η εταιρεία μόδας στην οποία ανήκουν οι Gucci και Balenciaga, αγόρασε ένα κτίριο στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν έναντι 963 εκατομμυρίων δολαρίων, την τελευταία τεράστια συμφωνία αγοράς ακινήτων στη Νέα Υόρκη από παγκόσμια εταιρεία πολυτελείας.

Η Kering αγόρασε το κτίριο 715-717 της 5ης Λεωφόρου, που βρίσκεται στη γωνία της 56ης οδού, απέναντι από τον Πύργο Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα. Το ακίνητο εκτείνεται σε 115.000 τετραγωνικά πόδια (10.700 τετραγωνικά μέτρα) και διαθέτει πολλαπλά επίπεδα λιανικών χώρων.

«Αυτή η επένδυση αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην επιλεκτική στρατηγική της Kering για τα ακίνητα, με στόχο την εξασφάλιση βασικών και ιδιαίτερα επιθυμητών τοποθεσιών για τα σπίτια της», ανέφερε η Kering στην ανακοίνωση.

Η Kering έρχεται να προστεθεί σε άλλους που αρπάζουν κτίρια στη Νέα Υόρκη αντί να μισθώνουν χώρους. Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Prada επεκτείνει την παρουσία της στο Μανχάταν με μια συμφωνία ύψους 835 εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει δύο εξαγορές στην Πέμπτη Λεωφόρο. Ήταν από τις μεγαλύτερες αγορές ακινήτων στην πόλη πέρυσι. Η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai Motor Group αγόρασε ένα κτίριο στην Tribeca για γραφεία και εκθεσιακό χώρο.

Τα ακίνητα της Prada και της Kering στο Μανχάταν πωλήθηκαν από τον Jeff Sutton, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα και ζήτησαν να μην κατονομαστούν επικαλούμενοι προσωπικές πληροφορίες.

Εκπρόσωποι της Sutton και της χρηματιστηριακής εταιρείας Eastdil Secured αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Τα ακίνητα λιανικής του Μανχάταν άντεξαν καλύτερα από ορισμένους άλλους τύπους κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων, ανέφερε το Real Estate Board of New York σε έκθεσή του τη Δευτέρα. Οι μισθώσεις ήταν πιο ανταγωνιστικές σε γειτονιές όπως το SoHo και η περιοχή Flatiron.

Η Kering έχει αγοράσει και άλλα προνομιακά ακίνητα λιανικής τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων σημείων στη λεωφόρο Montaigne και την Rue de Castiglione στο Παρίσι. Η εταιρεία κατέχει επίσης κτίρια στο Omotesando του Τόκιο και το Hôtel de Nocé, όπου στεγάζεται η ναυαρχίδα της Boucheron στο Παρίσι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθερή παραμένει η αγορά ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

Η αγορά ακινήτων στη Θεσσαλονίκη παραμένει σταθερή, σύμφωνα με τα στοιχεία αναζητήσεων του Spitogatos για το 2025. Η Καλαμαριά ξεχωρίζει και πάλι ως η δημοφιλέστερη περιοχή για αγορά και ενοικίαση κατοικίας.
Πρέμια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Άλμα εσόδων 68% και ισχυρή επέκταση χαρτοφυλακίου

Ισχυρή ανάπτυξη κατέγραψε η Premia το 2025 με αύξηση εσόδων 68%, και 71% στα EBITDA, με το σύνολο του ενεργητικού να διαμορφώνεται στα 736,8 εκατ. ευρώ. Διεύρυνση του χαρτοφυλακίου σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση γ.γ. Δημογραφικής Πολιτικής με την Επιτροπή Real Estate του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

Συνάντηση με την Επιτροπή Real Estate & Development του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου είχε ο γ.γ. Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής Κ. Γλούμης-Ατσαλάκης, εστιάζοντας στην προσιτή κατοικία και τις λύσεις της.
Κτήριο SHEIN
ΔΙΕΘΝΗ

Shein: Ανοίγει καταστήματα αύριο σε πέντε πόλεις της Γαλλίας

Η BHV θα ανοίξει φυσικά καταστήματα Shein σε πέντε ακόμη πόλεις (Ντιζόν, Γκρενόμπλ, Λιμόζ, Ρενς, Ανζέ) από 25 Φεβρουαρίου, μετά το πρώτο κατάστημα στο Παρίσι, παρότι οι χαμηλές τιμές της Shein προκαλούν αντιδράσεις στη Γαλλία.
Λίμνη Echo Park Λος Άντζελες
ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκε πιθανός αγοραστής για τους ημιτελείς «πύργους γκράφιτι» στο Λ.Α.

Το ημιτελές Oceanwide Plaza στο Λος Άντζελες ψάχνει νέο αγοραστή για να ολοκληρώσει το έργο. Η KPC Development υπέγραψε συμφωνία 470 εκατ. δολαρίων, που θέτει κατώτατη τιμή, ενώ το δικαστήριο θα εγκρίνει την πώληση αν δεν υπάρξουν υψηλότερες προσφορές.