ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
jordan-air-basket
Φωτο: Shutterstock

Αθλητικά παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν πουλήθηκαν έναντι 8 εκατ. δολαρίων

Τα παπούτσια που φόρεσε ο «αέρινος» στους κρίσιμους Τελικούς των έξι τίτλων που «σήκωσε» με τους Σικάγο Μπουλς, έγιναν η δεύτερη υψηλότερη τιμή που επιτεύχθηκε για αθλητικά αναμνηστικά του Μάικλ Τζόρνταν.

Έξι αθλητικά παπούτσια «Air Jordan» που φόρεσε ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια των νικηφόρων Τελικών στα έξι πρωταθλήματα ΝΒΑ που κατέκτησε (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998) πουλήθηκαν έναντι 8 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ δημοπρασίας για αθλητικά παπούτσια που έχουν φορεθεί σε αγώνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/2) ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

Τα παπούτσια που φόρεσε ο «αέρινος» στους κρίσιμους Τελικούς των έξι τίτλων που «σήκωσε» με τους Σικάγο Μπουλς, έγιναν η δεύτερη υψηλότερη τιμή που επιτεύχθηκε για αθλητικά αναμνηστικά του Μάικλ Τζόρνταν. Η φανέλα που φόρεσε στους εναρκτήριους Τελικούς του ΝΒΑ το 1998 εξακολουθεί να κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για αθλητικά αναμνηστικά που έχουν φορεθεί σε αγώνες, έχοντας αγγίξει σε δημοπρασία τα 10,1 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Η σημερινή τιμή που σπάει όλα τα ρεκόρ είναι και η απόδειξη ότι ο Τζόρνταν είναι ο GOAT (κορυφαίος όλων των εποχών)», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος μοντέρνων συλλεκτικών αντικειμένων του οίκου δημοπρασιών Sotheby's, Μπραμ Γουότερ, προσθέτοντας: «Μια πραγματικά απαράμιλλη στιγμή και ορόσημο στην ιστορία των δημοπρασιών, η πώληση αυτών των έξι αθλητικών παπουτσιών που έχουν κερδίσει πρωταθλήματα πιθανότατα δεν θα επαναληφθεί ποτέ».

Τα έξι αθλητικά παπούτσια, όλα υπογεγραμμένα από τον Τζόρνταν, φορέθηκαν κατά τη διάρκεια των Τελικών των Μπουλς με τους Λέικερς το 1991, των Τελικών του 1992 με τους Μπλέιζερς, του 1993 με τους Σανς, του 1996 με τους Σουπερσόνικς, του 1997 εναντίον των Τζαζ και του 1998 πάλι εναντίον των Τζαζ.Τα αθλητικά παπούτσια πρωταθλήματος του Michael Jordan πωλούνται για ρεκόρ 8 εκατ. δολαρίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Υόρκη: Η εισαγγελέας ερευνά καταγγελία βιασμού στο Κορνέλ

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης όρισε ειδική εισαγγελέα τη Λετίσια Τζέιμς για να ερευνήσει υπόθεση φερόμενου ομαδικού βιασμού φοιτήτριας στο Κορνέλ, μετά από νέα στοιχεία που προκαλούν αμφιβολίες για την αρχική αστυνομική έρευνα.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Χωριστές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν με διαμεσολαβητές σήμερα ή αύριο

Καταριανοί διαμεσολαβητές θα έχουν ξεχωριστές συνομιλίες με τον Ιρανό ΥΠΕΞ Αραγτσί και Αμερικανούς αξιωματούχους στη Νέα Υόρκη, επικεντρωμένες σε νέα εκδοχή ιρανικής πρότασης, σύμφωνα με αξιωματούχο που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο της ελληνικής προεδρίας η θαλάσσια ασφάλεια στον ΟΗΕ

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε στη Νέα Υόρκη την ανάγκη ενίσχυσης ασφάλειας στη διεθνή ναυτιλία λόγω αυξημένων απειλών, δηλώνοντας πως οι ναυτικοί είναι ραχοκοκαλιά του κλάδου και απαιτείται ιδιαίτερη προστασία για αυτούς.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, στις ΗΠΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, που τον συνεχάρη για την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας. Συζήτησαν γεωπολιτικές εξελίξεις και τις αναγκαίες ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Διαφορετική αντιμετώπιση Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά λέει αξιωματούχος

Ανώτατη κυβερνητική πηγή στη Νέα Υόρκη επισήμανε πως οι δηλώσεις του Ερντογάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις διαφέρουν από το πρόσφατο παρελθόν και τόνισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.