ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ

Κατάρ: Θετική απάντηση από τη Χαμάς σχετικά με ένα σχέδιο συμφωνίας

«Έχουμε λάβει μια απάντηση της Χαμάς που αφορά το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους. Αυτή η απάντηση περιλαμβάνει κάποια σχόλια, όμως είναι σε γενικές γραμμές θετική», δήλωσε ο Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ- Θάνι.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ επιβεβαίωσε σήμερα πως έλαβε μια «θετική» απάντηση από τη Χαμάς σχετικά με ένα σχέδιο συμφωνίας, που προβλέπει την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα μια παύση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης.

«Έχουμε λάβει μια απάντηση της Χαμάς που αφορά το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους. Αυτή η απάντηση περιλαμβάνει κάποια σχόλια, όμως είναι σε γενικές γραμμές θετική», δήλωσε ο Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ- Θάνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διεξήχθη στη Ντόχα, στο πλευρό του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ εξετάζουν την απάντηση της Χαμάς.

Ο Άντονι Μπλίνκεν είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κατάρ ότι θα συζητήσει την απάντηση της Χαμάς με Ισραηλινούς αξιωματούχους, όταν επισκεφθεί τη χώρα αύριο, Τετάρτη.

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, όμως συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι πιθανή και πραγματικά αναγκαία», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Η Χαμάς εξέδωσε μία ανακοίνωση σήμερα όπου έκανε γνωστό πως υπέβαλε την απάντησή της σχετικά με μια προτεινόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για τη Γάζα. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η φύση αυτής της απάντησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Το Ισραήλ κατηγορείται για έγκλημα εξόντωσης στη Δυτική Όχθη

Έκθεση επιτροπής του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Δυτική Όχθη, όπως εξόντωση και βασανιστήρια. Το Ισραήλ απορρίπτει τις κατηγορίες, μιλώντας για απόπειρα καταστροφής του εβραϊκού κράτους.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Κατηγορίες κατά Ισραήλ για έγκλημα εξόντωσης στη Δυτική Όχθη

Έκθεση διεθνούς επιτροπής του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Δυτική Όχθη, όπως εξόντωση, βασανιστήρια και διώξεις, και επαναλαμβάνει τις κατηγορίες για γενοκτονία στη Γάζα.
Πλήθος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις

Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, σε δύο επιθέσεις που έπληξαν εμπορικό κέντρο και τη συνοικία Αλ Τουφά, σύμφωνα με πηγές υγείας. Ο ισραηλινός στρατός μιλά για στόχους ενόπλων.
Μνημείο Ισραηλινών θυμάτων
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ενός λεπτού σιγή σε σημεία επιθέσεων της Χαμάς στην επέτειο

Πολίτες και συγγενείς θυμάτων τίμησαν τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, τηρώντας ενός λεπτού σιγή στα σημεία όπου έλαβαν χώρα οι επιθέσεις, τρία χρόνια μετά το φονικό χτύπημα.
Σημαίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς «είδε» η Αθήνα την τοποθέτηση Ισραηλινού «πρέσβη» στην Τουρκία

Πώς διαβάζει η Αθήνα τον διορισμό νέου ισραηλινού επιτετραμμένου στην Τουρκία. Η τεταμένη κατάσταση μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ, ο έντιμος διαμεσολαβητής τους και το παράθυρο για αποκατάσταση των διμερών του σχέσεων.