ΓΔ: 2187.94 1.26% Τζίρος: 193.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:38:44
Φώτο: Shutterstock

Σε νέα ύψη Ευρώπη και Wall Str., η Gucci έκλεψε την παράσταση

Σε ιστορικά υψηλά στοχεύουν οι τρεις βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Άνοδος και στην Ευρώπη, με τις μετοχές των οίκων ειδών πολυτελείας να πρωταγωνιστούν.

Σε θετικό κλίμα διεξάγεται η συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην αμερικανική οικονομία, καθώς εξασθενεί η απειλή του κοροναϊού.

Ειδικότερα, και οι τρεις βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης κινούνται θετικά και βρίσκονται σε πορεία για νέα ιστορικά ρεκόρ. Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 212,44 μονάδες ή 0,73% , στις 29.488 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει άνοδο 16,82 μονάδων ή 0,50% στις 3.374 μονάδες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 73,42 μονάδες ή 0,76%, στις 9,712 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι Nasdaq και S&P κατέγραψαν και χθες νέα ιστορικά ρεκόρ.

Σε μεγάλο ποσοστό το θετικό κλίμα οφείλεται στο γεγονός ότι αυξάνονται οι ελπίδες πως ο κοροναϊός, γνωστός πλέον ως Covid-19, θα μπορούσε να βρεθεί σύντομα στο επίπεδο κορύφωσής του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Κίνα άλλαξε τη μεθοδολογία της για την καταμέτρηση νέων περιπτώσεων την περασμένη εβδομάδα και δεν περιλαμβάνει πλέον εκείνους τους ασθενείς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Δεδομένου ότι η περίοδος επώασης του ιού μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ημέρες - επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κίνας - δημιουργεί σαφή κίνδυνο υποελέγχου.

Οι οικονομικές επιπτώσεις του ιού εξακολουθούν να γίνονται πιο ορατές με μεγάλες αναθεωρήσεις προς τα κάτω της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου και την αυξανόμενη χρήση ρητρών ανωτέρας βίας από κινεζικές εταιρείες προκειμένου να καταφέρουν να υπαναχωρήσουν από τις συμβατικές υποχρεώσεις τους σχετικά με αγορές και παραδόσεις προϊόντων.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι και πάλι στραμμένο σε μετοχές μεγάλων εταιρειών όπως η Apple και η Amazon παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κάποιες νέες εξελίξεις.

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φινέτσα Gucci

Κερδοφόρα ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με εξαίρεση τη Ζυρίχη που κατέγραψε περιορισμένες απώλειες.

Συγκεκριμένα, με τα νέα από την εξάπλωση του κοροναϊού να είναι αισιόδοξα, οι μεγάλοι οίκοι ειδών πολυτελείας παρουσίασαν ανάκαμψη. Αναλυτικότερα, η μετοχή της Kering, η οποία κατέχει την Gucci, σημείωσε άνοδο 6,3%, μετά τη δημοσιοποίηση καλύτερων οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου από τα αναμενόμενα.

Η εταιρεία παρέμεινε αισιόδοξη για τις πιο μακροπρόθεσμες προοπτικές της, παρόλο που ανέφερε ότι σταματά τις δαπάνες στην Κίνα υπό τον φόβο του κοροναϊού.

Η εξέλιξη αυτή παρέσυρε θετικά και τις μετοχές άλλων γνωστών οίκων όπως των Louis Vuitton Christian Dior, Hugo Boss και Burberry που κατέγραψαν άνοδο από 1% έως 3%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 0,6% στις 431,16 μονάδες, σημειώνοντας ρεκόρ, ενώ ο DAX της Φρανκφούρτης σημείωσε άνοδο 0,9% στις 13.749 μονάδες. Κέρδη και σε Λονδίνο (0,47%), Παρίσι, (0,83% ), μικρές απώλειες σε Ζυρίχη (0,11%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα υπό τον φόβο των εξελίξεων στη Μ. Ανατολή

Η ένταση στη Μ. Ανατολή και η άνοδος του πετρελαίου εντείνουν την αβεβαιότητα και τις πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι περιμένουν οι επενδυτές και το κλίμα μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε επιφυλακτικό κλίμα λόγω δασμών Τραμπ και εξελίξεων

Εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος και με τους νέους παγκόσμιους δασμούς του Ντ. Τραμπ να κάνουν πρεμιέρα ξεκινάει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ που κατάφερε λόγω αργίας να ξεφύγει από τις χθεσινές έντονες πιέσεις στη Wall Street.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Κρίσιμη συνεδρίαση με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, το οποίο αναζητεί αντίδραση μετά το τριήμερο πτωτικό σερί που έχει απομακρύνει τον Γενικό Δείκτη από τις 2.400 μονάδες. Στο επίκεντρο οι τράπεζες και στις διεθνείς αγορές η τεχνητή νοημοσύνη,
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Εκκίνηση με πιέσεις από το αρνητικό διεθνές κλίμα

Εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος ξεκινά η συνεδρίαση στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να αναζητεί αντίδραση και τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο ενόψει και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων.
Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.