ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Διαδηλωτές εισέβαλλαν στην Αγροτική Έκθεση του Παρισιού

Συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές που έφεραν διακριτικά σήματα των τριών αγροτικών συνδικάτων, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν συνομιλούσε με συνδικαλιστές.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφτασε σήμερα το πρωί εν μέσω τεταμένου κλίματος στην Αγροτική Έκθεση (Salon de l'agriculture) του Παρισιού, στον χώρο της οποίας δεκάδες διαδηλωτές κατάφεραν σχεδόν την ίδια ώρα να διεισδύσουν παραβιάζοντας μια μπάρα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε το πρωί στην Έκθεση για να συναντηθεί με συνδικαλιστές του τομέα. Σχεδόν την ίδια ώρα, διαδηλωτές, κάποιοι με σφυρίχτρες, έσπευδαν στην κύρια είσοδο, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές με την αστυνομία. Διαδηλωτές των συνδικάτων FNSEA, Νέοι Αγρότες (Jeunes agriculteurs) και Αγροτικός Συντονισμός (Coordination rurale) παραβίασαν μπάρα και εισέβαλαν στο συγκρότημα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές που έφεραν διακριτικά σήματα των τριών συνδικάτων, την ώρα που ο Μακρόν άρχιζε να συνομιλεί με στελέχη των συνδικάτων σε άλλο χώρο εκεί κοντά, όπου ήταν ασφαλής. Μέλη των δυνάμεων της τάξης αναπτύχθηκαν στους διαδρόμους του εκθεσιακού χώρου και οι δυνάμεις της τάξης κατάφεραν να συγκρατήσουν τους διαδηλωτές.

Χθες, Παρασκευή, ο πρόεδρος Μακρόν ακύρωσε μεγάλη δημόσια συζήτηση που υπολόγιζε να έχει σήμερα στον χώρο της Αγροτικής Έκθεσης, προτείνοντας ωστόσο στα αγροτικά συνδικάτα συνάντηση πριν από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης.

Η ιδέα μιας μεγάλης δημόσιας συζήτησης, χαρακτηριστικό του Μακρόν, μετατράπηκε σε φιάσκο καθώς η αναφορά την Πέμπτη στην πρόσκληση προς την περιβαλλοντική ένωση Soulèvements de la Terre (Εξεγέρσεις της Γης), έστω κι αν ακυρώθηκε γρήγορα, εξόργισε τους αγρότες.

Οι αγρότες διαδήλωσαν χθες μπροστά από το εκθεσιακό κέντρο και ορισμένοι παρέμειναν εκεί τη νύχτα. Στη γαλλική πρωτεύουσα είχε φτάσει άλλη μια πομπή από τρακτέρ στη διάρκεια της ημέρας, η οποία παρέμεινε για ώρες στην καρδιά του Παρισιού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Εμανουέλ Μακρόν με τον Κινέζο ΥΠΕΞ στο Παρίσι

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα, καθώς και στον τομέα της αεροναυπηγικής, ενώ η γαλλική πλευρά επανέλαβε την ανάγκη να ανοίξει η κινεζική αγορά στις γαλλικές επιχειρήσεις.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Υποκριτικές οι πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της Ρωσίας σχετικά με την εκεχειρία, καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις και εξέφρασε τη δέσμευση της Γαλλίας υπέρ της Ουκρανίας και της ειρήνης.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η Γαλλία δεν σκέφτηκε στρατιωτική δράση στα στενά Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε ότι η Γαλλία εξετάζει αποστολή ναυτικών δυνάμεων στα στενά του Ορμούζ, τονίζοντας πως στόχος είναι μόνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας σε συντονισμό με το Ιράν και χωρίς αποκλεισμούς ή διόδια.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Ραϊσί συζήτησαν για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ

Ο Μακρόν συνομίλησε με τον Ιρανό πρόεδρο, τονίζοντας τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και πρότεινε διεθνή αποστολή για την ασφάλεια των πλοίων. Θα συζητήσει το ζήτημα και με τον Τραμπ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Σταθερή θέση της Γαλλίας η κατάπαυση και διπλωματικός διάλογος

Ο πρόεδρος Μακρόν υπογράμμισε ότι η Γαλλία στηρίζει τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και την επιστροφή στη διπλωματία, τόνισε την ανάγκη να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ και διαμηνύει πως προέχει η σταθερότητα στο εμπόριο με ΗΠΑ.