ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
NATO
Φωτό: Shutterstock

Λετονία: Εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

«Αν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταλήξουν σε συμφωνία για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, η Λετονία θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Η Λετονία δεν είναι αντίθετη στην ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, στον απόηχο μιας δήλωσης του Γάλλου προέδρου που προκάλεσε έντονο διάλογο από προχθές.

«Η Λετονία συνεχίζει να εξετάζει πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να ενισχύσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία. Αν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταλήξουν σε συμφωνία για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, η Λετονία θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής», δήλωσε σήμερα στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η Λετονία παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής εισβολής, συμπεριλαμβανομένων όπλων, και εκπαιδεύει επίσης μαζί και με συμμάχους Ουκρανούς στρατιώτες στο έδαφός της, τόνισε ο Λετονός αξιωματούχος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε αντεγκλήσεις στην Ευρώπη δηλώνοντας προχθές Δευτέρα πως δεν μπορεί να «αποκλειστεί» η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων των κρατών της Δύσης στην Ουκρανία, έπειτα από σύνοδο με άλλους ευρωπαίους ηγέτες στο Ελιζέ.

Βερολίνο, Λονδίνο και άλλοι ευρωπαίοι σύμμαχοι του Κιέβου, όπως και οι ΗΠΑ έκαναν σαφές χθες Τρίτη πως δεν σχεδιάζουν κάτι τέτοιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο: Δύο νεκροί, ζητά Patriot ο Ζελένσκι

Δύο νεκροί και 13 τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικής επίθεσης με πυραύλους και drones τη νύχτα στο Κίεβο, προκαλώντας πυρκαγιές και ζημιές σε ενεργειακές και πολιτικές υποδομές, όπως και σε νηπιαγωγείο.
Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από τα νέα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Τρεις νεκροί, μεταξύ τους ένας διασώστης, και αρκετοί τραυματίες από ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα στη Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας. Ζημιές σε πυροσβεστικά, πολυκατοικίες και καταστήματα, ανέφεραν οι αρχές.
Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν έχει αποφασιστεί αν θα σταλούν πύραυλοι Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως η παράδοση πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία ακόμη συζητείται και η τελική απόφαση ανήκει στις ΗΠΑ. Κάθε χώρα επιλέγει τι όπλα θα παραδώσει, τόνισε ο ίδιος.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Συνάντηση συμμαχίας υπέρ Ουκρανίας στο Λονδίνο την Παρασκευή

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως ομάδα χωρών που στηρίζει την Ουκρανία θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Λονδίνο, όπως δήλωσε στη Σλοβενία στη διάρκεια της συνόδου MED9 των μεσογειακών κρατών της ΕΕ.
Ντμίτρι Μεντβέντεφ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Η ροή των όπλων προς το Κίεβο και ο πόλεμος θα συνεχιστούν

«Αυτό δεν είναι το τέλος του εξοπλισμού του Κιέβου με νέα όπλα. Ακολουθεί συνέχεια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων», έγραψε ο πρώην Ρώσος πρόεδρος στο κανάλι του στο Telegram.