ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
USA-Congress
Φωτο: Shutterstock

Εντός των προβλέψεων η αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο

Στο 2,4% διαμορφώθηκε ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) που παρακολουθεί στενά η Fed, με τον δομικό δείκτη να αγγίζει το 2,8%.

Ευθυγραμμισμένη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν η πορεία του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), τον οποίο παρακολουθεί στενά η Fed, ο οποίος ενισχύθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση και 2,4% σε ετήσια. 

Ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών εξαιρουμένων των δαπανών για τρόφιμα και ενέργεια αυξήθηκε κατά 0,4% για τον μήνα και κατά 2,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως αναμενόταν σύμφωνα με την έρευνα του Dow Jones μεταξύ των αναλυτών.

Σημαντική αύξηση κατά 1% για τα προσωπικά εισοδήματα υψηλότερα του 0,4% που ανέμενε η αγορά, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,1% έναντι της εκτίμησης για αύξηση 0,2%.

Παράλληλα η ανακοίνωση από το αμερικανικό υπ. Εργασίας, έδειξε ότι οι εταιρείες εξακολουθούν να είναι απρόθυμες να απολύσουν εργαζομένους.

Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας ανήλθαν σε 215.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 24 Φεβρουαρίου, αυξημένες κατά 13.000 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και περισσότερες από τις 210.000 που εκτιμούσε ο Dow Jones, αλλά εξακολουθούν να είναι σε μεγάλο βαθμό σύμφωνες με τις πρόσφατες τάσεις. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, οι οποίες τρέχουν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, αυξήθηκαν λίγο πάνω από τα 1,9 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 45.000 και υψηλότερη από την εκτίμηση της FactSet για 1,88 εκατομμύρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πάουελ: H Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για περισσότερο χρόνο

«Δεν περιμέναμε ότι το μονοπάτι για τον πληθωρισμό δεν θα έχει σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να αφήσουμε τη νομισματική πολιτική να επενεργήσει στην οικονομία» τόνισε.
ΔΙΕΘΝΗ

Τζ. Πάουελ: Είμαστε έτοιμοι για νέες αυξήσεις στα επιτόκια

Ο πρόεδρος της Fed προειδοποίησε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη δουλειά της ως προς την καταπολέμηση του πληθωρισμού, αυξάνοντας την προοπτική πρόσθετων αυξήσεων των επιτοκίων.