ΓΔ: 1383.31 -1.24% Τζίρος: 89.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:53:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Petrelaio, Oil, Brent, WTI, OPEC
Φωτο: Shutterstock

Ο ΟΠΕΚ+ παρατείνει τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου και στο δεύτερο τρίμηνο

Τον περασμένο Νοέμβριο τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ+ υπό την Ρωσία συμφώνησαν σε εθελοντικές μειώσεις της παραγωγής τους αναφορικά με ημερήσιες ποσότητες μείωσης περίπου 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών (bpd) για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ+ που μειώνουν εθελοντικά την πετρελαϊκή παραγωγή τους στο πρώτο τρίμηνο του έτους, συμφώνησαν να παρατείνουν την μείωση της παραγωγής τους και για το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, πηγές.

Τον περασμένο Νοέμβριο τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ+ υπό την Ρωσία συμφώνησαν σε εθελοντικές μειώσεις της παραγωγής τους αναφορικά με ημερήσιες ποσότητες μείωσης περίπου 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών (bpd) για το πρώτο τρίμηνο του έτους υπό τον ηγετικό ρόλο της Σαουδικής Αραβίας ως προς την απόφασή της να προχωρήσει εθελοντικά στην ημερήσια μείωση της παραγωγής της.

Μπορεί η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+, που παράγουν και διανέμουν περισσότερο από το 40% της παγκόσμιας ποσότητας πετρελαίου, να απέτυχαν στην τότε συνεδρίαση να συμφωνήσουν σε ενιαία μείωση της παραγωγής, ωστόσο τα μέλη του συμφώνησαν να προχωρήσουν σε εθελοντικές περικοπές μεμονωμένα. Η παραγωγή του ΟΠΕΚ+ που ανέρχεται σε περίπου 43 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Petrelaio, Oil, Crude Oil
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Σ. Αραβία κάλεσαν χώρες του ΟΠΕΚ+ σε περικοπές πετρελαίου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας ζήτησαν από όλες τις δυνάμεις του ΟΠΕΚ+ να συμμετέχουν στις περικοπές παραγωγής πετρελαίου για να στηριχθούν οι τιμές.
Petrelaio, Oil, Brent, WTI, OPEC
ΔΙΕΘΝΗ

Ρήγμα στον ΟΠΕΚ για την παραγωγή πετρελαίου, αντιστάσεις σε νέα μείωση

Εκπρόσωποι χωρών του ΟΠΕΚ+ δεν έκρυψαν την περασμένη άνοιξη, όταν αποφάσισαν μία κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα επιπλέον μείωση της παραγωγής, ότι στόχος τους ήταν οι τιμές να κινούνται κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι.
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΠΕΚ+: Δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής

O Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ+) δεν θεωρούν πως υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μειώσεις της πετρελαϊκής παραγωγής, παρά τη χαμηλότερη από το αναμενόμενο ζήτηση της Κίνας.
ΔΙΕΘΝΗ

Άλμα στις τιμές του πετρελαίου 5% μετά τη μείωση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+

Οι εθελοντικές περικοπές θα ξεκινήσουν από τον Μάιο έως το τέλος του 2023, ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «προληπτικό μέτρο» που στοχεύει στη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου.