ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συνολικά 13 πτήσεις από την Ε.Ε. για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη

Οι πτήσεις αυτές έδωσαν τη δυνατότητα στους ανθρωπιστικούς εταίρους να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες του πληθυσμού και να στηρίξουν την ετοιμότητα της Υεμένης για πιθανές μελλοντικές επιδημικές εξάρσεις λοιμωδών νόσων, όπως η χολέρα.

Για να αντιμετωπιστούν οι απειλητικές για τη ζωή επιδημικές εξάρσεις λοιμωδών νόσων και η επακόλουθη κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που πλήττει τον πληθυσμό της Υεμένης, η ΕΕ διοργάνωσε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, 13 πτήσεις για την παροχή ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους.

Οι πτήσεις αυτές έδωσαν τη δυνατότητα στους ανθρωπιστικούς εταίρους να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες του πληθυσμού και να στηρίξουν την ετοιμότητα της Υεμένης για πιθανές μελλοντικές επιδημικές εξάρσεις λοιμωδών νόσων, όπως η χολέρα. Οι πτήσεις κατευθύνονταν κυρίως στα αεροδρόμια του Άντεν και της Σαναά, μεταφέροντας πάνω από 163 τόνους βοήθειας, φαρμάκων, εμβολίων και άλλων ιατρικών ειδών. Η βοήθεια διοχετεύθηκε στην Υεμένη μέσω του Ναϊρόμπι, από την Ευρώπη και από τα αποθέματα βοήθειας της ΕΕ στο Ντουμπάι.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό του λαού της Υεμένης που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης, καθώς η συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης είναι απειλητική για τις ανθρώπινες ζωές και ασκεί μεγάλη πίεση στην ικανότητα του τοπικού συστήματος υγείας. Ευχαριστώ τους ανθρωπιστικούς εταίρους μας για την αφοσίωσή τους και τον εξαιρετικό συντονισμό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Δεκτό από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε προς στους ευρωβουλευτές ότι «το Σύμφωνο που έχετε μπροστά σας δεν ξαναχτίζει τον Παρθενώνα. Ποτέ δεν το ισχυριστήκαμε, αλλά σημειώνουμε απτή βελτίωση μετά από πολλά χρόνια αποτυχιών».
Metrita, Xrimata, Cash, Money
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκή συμφωνία για αναπτυξιακό σχέδιο 6 δισ. ευρώ στα Δ. Βαλκάνια

Το αναπτυξιακό σχέδιο προβλέπει τη διάθεση 2 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 4 δισ. ευρώ σε δάνεια για την περίοδο 2024-2027 υποστηρίζοντας επενδύσεις σε υποδομές και πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.