ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pope Francis
Shutterstock

Να σηκώσει «λευκή σημαία» κάλεσε την Ουκρανία ο Πάπας της Ρώμης

Το Βατικανό έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν εννοούσε την παράδοση της στους Ρώσους. Η πρεσβεία της χώρας στο Βατικανό αναφέρθηκε, με ανακοίνωσή της, στις δηλώσεις του.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου κατά την διάρκεια συνέντευξής του σε ελβετικό δίκτυο, σχετικά με τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας.  Ο Ποντίφικας δήλωσε ότι «η διαπραγμάτευση χρειάζεται θάρρος» και ότι είναι ισχυρότερος ο ηγέτης που θα σκεφτεί τον λαό του και σηκώσει πρώτος την «λευκή σημαία».

Το Βατικανό έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν εννοούσε την παράδοση της Ουκρανίας. Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Βατικανό αναφέρθηκε, με ανακοίνωσή της, στις δηλώσεις του. Η πρεσβεία της Ουκρανίας παρά την Αγία Έδρα στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:

«Είναι πολύ σημαντικό να φέρεται κανείς με συνοχή. Όταν γίνεται αναφορά σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο ζούμε τώρα, πρέπει να μας γίνει μάθημα ο Β': την περίοδο εκείνη, υπήρξε κανείς ο οποίος μίλησε για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον Χίτλερ και για λευκή σημαία για να τον ικανοποιήσουν; Το μάθημα είναι μόνο ένα: αν θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σκοτώσουμε τον Δράκο!».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ukraine- Kievo
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο απαντά στον Πάπα: Δεν θα σηκώσουμε ποτέ λευκή σημαία

«Η σημαία μας είναι κίτρινη και μπλε. Για αυτήν τη σημαία ζούμε, πεθαίνουμε και θριαμβεύουμε. Δεν θα υψώσουμε ποτέ άλλες σημαίες», απάντησε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα, σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Χ.
Zelensky-Volodimyr-Zelenski
ΔΙΕΘΝΗ

Επαφές Ζελένσκι με Πάπα Φραγκίσκο για την εύρεση ειρηνευτικού σχεδίου

Στο πλαίσιο των ειρηνευτικών προσπαθειών του για την Ουκρανία, ο πάπας Φραγκίσκος έστειλε ειδικό απεσταλμένο σε Κίεβο, Μόσχα, Ουάσινγκτον και Πεκίνο, ενώ υπογραμμίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη.
Pope Francis
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Φραγκίσκος: Κάποιες χώρες παίζουν με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το πρωί ο Φραγκίσκος έκλεισε με μια μακροσκελή ομιλία τις «Μεσογειακές Συναντήσεις» στις οποίες μετείχαν επί μια εβδομάδα 70 επίσκοποι και νέοι από αυτή τη θάλασσα που σημαδεύτηκε από την παρουσία των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών.
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας: Έκκληση για ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους αμάχους στο Αζοφστάλ

Ο πάπας ζήτησε, για μια ακόμη φορά «να μην αποδεχθεί, κανείς, την λογική της βίας και την διεστραμμένη δίνη των όπλων» και «να μπορέσει να ακολουθηθεί η οδός του διαλόγου και της ειρήνης».
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση από τον Πάπα για εκεχείρια στην Ουκρανία λόγω του ορθόδοξου Πάσχα

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας πάπας Φραγκίσκος είχε απευθύνει έκκληση υπέρ της εκεχειρίας ήδη πριν από το Πάσχα των Καθολικών. Την ίδια ώρα στην Μαριούπολη είναι αναγκαία η δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου.