ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Image by stinne24 from Pixabay

Υπουργός του Ισραήλ κατηγορεί για ρατσισμό κατά των Ισραηλινών τον ΟΗΕ

«Υπό τη διεύθυνσή του, ο ΟΗΕ έχει μετατραπεί σε έναν αντισημιτικό και αντιισραηλινό οργανισμό που παρέχει στέγη και ενθαρρύνει την τρομοκρατία», γράφει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών στο X.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ αποκάλεσε σήμερα τον ΟΗΕ «αντιισραηλινό οργανισμό» μετά την επίσκεψη στις παρυφές της Λωρίδας της Γάζας του γενικού γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες ο οποίος απηύθυνε έκκληση για «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός».

«Υπό τη διεύθυνσή του, ο ΟΗΕ έχει μετατραπεί σε έναν αντισημιτικό και αντιισραηλινό οργανισμό που παρέχει στέγη και ενθαρρύνει την τρομοκρατία», γράφει ο Κατζ στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

«Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ήρθε σήμερα από την αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα και κατηγόρησε το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, χωρίς να καταδικάσει με οποιονδήποτε τρόπο τους τρομοκράτες της Χαμάς που λεηλατούν ανθρωπιστική βοήθεια», κατηγόρησε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο στις επαναλαμβανόμενες εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Έπειτα από πεντέμισι μήνες πολέμου που βύθισε τη Λωρίδα της Γάζας σε μια ανθρωπιστική κατάσταση καταστροφική, ο Γκουτέρες μετέβη σήμερα στην αιγυπτιακή πλευρά της Ράφα, μια πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στον παλαιστινιακό θύλακα και στην Αίγυπτο. Ο Γκουτέρες τόνισε ότι πήγε εκεί για να επιστήσει την προσοχή στον «πόνο» των κατοίκων της Γάζας, που ζουν «έναν εφιάλτη δίχως τέλος».

«Τίποτα δεν δικαιολογεί τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Και τίποτα δεν δικαιολογεί τη συλλογική τιμωρία που υπέστη ο παλαιστινιακός λαός. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι η ώρα για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γκουτέρες καταγγέλλει το Ισραήλ για παραβάσεις σε βάρος παιδιών

«Πρόκειται για μια ανήθικη απόφαση, που βοηθά την τρομοκρατία και επιβραβεύει τη Χαμάς. Ο μοναδικός που εντάσσεται σήμερα σε μια μαύρη λίστα είναι ο γενικός γραμματέας. Ντροπή του!», δήλωσε ο απεσταλμένος του Ισραήλ στον ΟΗΕ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΔΟΕ καταγγέλλει τη μεταχείριση των Παλαιστινίων εργαζομένων από το Ισραήλ

Ο έλεγχος του τρόπου μεταχείρισης των Παλαιστινίων εργαζομένων από το Ισραήλ - που τελεί υπό έλεγχο για δεκαετίες από την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ - έχει αυξηθεί από τον πόλεμο της 7ης Οκτωβρίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Χτύπημα σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα με 27 νεκρούς από τον ισραηλινό στρατό

«Μαχητικά αεροσκάφη διεξήγαγαν πλήγμα ακριβείας εναντίον βάσης της Χαμάς εγκατεστημένης στο εσωτερικό σχολείου της UNRWA στην περιοχή Νουσέιρατ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Σφαγή χαρακτηρίζει η Παλαιστινιακή Αρχή το νέο πλήγμα στη Ράφα

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του παρά την εντολή του ανωτάτου δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών, την περασμένη Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του παρέχει κάποιο περιθώριο για στρατιωτική δράση στη Ράφα.