ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
βλαντιμίρ πούτιν
Φωτο: Shutterstock

Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για εαρινή κατάταξη κληρωτών στις ένοπλες δυνάμεις

Όλοι οι άρρενες στη χώρα οφείλουν να εκτελέσουν στρατιωτική θητεία διάρκειας ενός έτους από την ηλικία των 18 ετών. Τον Ιούλιο, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ψήφισε να αυξηθεί η μέγιστη ηλικία στρατολόγησης στα 30 από τα 27 έτη.

Διάταγμα για την προγραμματισμένη εαρινή κατάταξη κληρωτών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με το οποίο έως 150.000 πολίτες καλούνται να εκτελέσουν τη στρατιωτική θητεία τους, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Όλοι οι άρρενες στη Ρωσία οφείλουν να εκτελέσουν στρατιωτική θητεία διάρκειας ενός έτους από την ηλικία των 18 ετών. Τον Ιούλιο, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ψήφισε να αυξηθεί η μέγιστη ηλικία στρατολόγησης στα 30 από τα 27 έτη. Η νέα νομοθεσία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024.

Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία είναι ένα ευαίσθητο θέμα στη Ρωσία, όπου πολλοί κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν να παραλάβουν τα χαρτιά της στρατολογίας κατά τις δύο ετήσιες περιόδους στρατολόγησης. Οι στρατεύσιμοι δεν μπορούν να αναπτυχθούν νομίμως για να πολεμήσουν εκτός Ρωσίας και είχαν εξαιρεθεί από μια περιορισμένη επιστράτευση το 2022, στο πλαίσιο της οποίας είχαν επιστρατευθεί τουλάχιστον 300.000 άνδρες με προηγούμενη στρατιωτική εκπαίδευση για να πολεμήσουν στην Ουκρανία - αν και μερικοί κληρωτοί εστάλησαν στο μέτωπο κατά λάθος.

Το Σεπτέμβριο, ο Πούτιν είχε υπογράψει διάταγμα με το οποίο καλούνταν στις ένοπλες δυνάμεις έως 130.000 κληρωτοί. Την περασμένη άνοιξη η Ρωσία σχεδίαζε τη στρατολόγηση 147.000. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε ταυτόχρονα το έγγραφο για την αποστρατεία αυτών που ολοκλήρωσαν τη βασική εκπαίδευσή τους. Αυτοί οι εκπαιδευμένοι στρατιώτες μπορούν να δηλώσουν εθελοντές για να υπηρετήσουν στο μέτωπο της Ουκρανίας και δέχονται πιέσεις για να υπογράψουν το σχετικό συμβόλαιο, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Η κυβέρνηση κατηγορεί το ακροδεξιό κόμμα για ρωσική κατασκοπεία

Πληθαίνουν οι ισχυρισμοί και τα αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Αυστριακός πρώην διευθυντής της Wirecard Γιάν Μάρσαλεκ ενορχήστρωσε δραστηριότητες ρωσικής κατασκοπευτικής δραστηριότητας στη χώρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Λουκασένκο: Οι δράστες στη Μόσχα ήθελαν να διαφύγουν στη Λευκορωσία

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι πληροφορίες τους επιβεβαιώνουν την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος. Ο ίδιος ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από ισλαμιστές.