ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Η εφαρμογή εισιτηρίου εισόδου στη Βενετία θα αρχίσει στις 25 Απριλίου

Το «εισιτήριο» θα έχει κόστος 5 ευρώ και θα μπορεί να το αγοράζει κανείς μέσω διαδικτύου, εξασφαλίζοντας ένα κωδικό QR, τον οποίο και θα επιδεικνύει σε τυχόν ελέγχους.

Η πιλοτική φάση εφαρμογής του «εισιτηρίου εισόδου» για ημερήσιους επισκέπτες στην Βενετία θα αρχίσει στις 25 Απριλίου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Γαληνοτάτης, ο Λουίτζι Μπορουνιάρο, σε συνέντευξή του στην Ένωση Ξένου Τύπου της Ρώμης, η πιλοτική αυτή φάση θα διαρκέσει συνολικά 29 ημέρες, μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Το «εισιτήριο» θα έχει κόστος 5 ευρώ και θα μπορεί να το αγοράζει κανείς μέσω διαδικτύου, εξασφαλίζοντας ένα κωδικό QR, τον οποίο και θα επιδεικνύει σε τυχόν ελέγχους.

Εξαιρούνται από την πληρωμή οι μόνιμοι κάτοικοι, οι φοιτητές και όσοι επισκέπτονται την Βενετία για λόγους υγείας ή εργασίας.

Όλοι όμως, σε περίπτωση που δεν πρόκειται να διανυκτερεύσουν στην πόλη, θα πρέπει να εγγράφονται στον ιστότοπο cda ve.it για να μπορούν να εισέρχονται στο ιστορικό της κέντρο κατά την πειραματική αυτή φάση χωρίς κίνδυνο να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Ο Μπορουνιάρο πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή θα μπορεί να προβλέπει εκτακτες ροές τουριστών, για ανάλογη εξυπηρέτηση ντόπιων και ξένων πολιτών.

«Όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη θέλουν να έρθουν στην πόλη μας, εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες μας, αλλά θέλουμε να αποφύγουμε την υπερβολική πίεση επισκεπτών σε μια μοναδική αρχιτεκτονική πραγματικότητα σαν την δική μας», τόνισε ο δήμαρχος της Βενετίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε τέλος ότι δεν πρόκειται για κλειστό αριθμό διότι δεν υπάρχει ανώτατο όριο επισκεπτών, ότι η πληρωμή «εισιτηρίου» θα είναι υποχρεωτική μόνον μέχρι τις 4 το απόγευμα και ότι πολλές άλλες πόλεις - στην Ευρώπη και όχι μόνο - έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μέτρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Γένοβα και τις γύρω περιοχές

Ισχυρή κακοκαιρία στη Γένοβα προκάλεσε κατάρρευση τείχους πάρκου, ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και στο λιμάνι, καθώς και καταστροφή στέγης δημοτικής επιχείρησης, χωρίς τραυματισμούς. Σε ετοιμότητα οι αρχές.
Παραλία Λαλάρια Σκιάθος
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Εντυπωσιασμένη η πρόεδρος του Ιταλικού Τουρισμού από τη Σκιάθο

Η Σκιάθος παρουσιάστηκε στη Ρώμη με έμφαση στην ομορφιά, τις καινοτομίες, τη γαστρονομία και την προσβασιμότητα σε ΑμεΑ, καθώς και στη δυνατότητα επίσκεψης εκτός υψηλής σεζόν, όπως τον Μάιο και τον Οκτώβριο.
Ράβδοι χρυσού
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Κόμματα ζητούν ευνοϊκή φορολόγηση στις ράβδους χρυσού

Η Λέγκα και η Φόρτσα Ιτάλια προτείνουν ευνοϊκή φορολόγηση για ράβδους, νομίσματα και πλάκες χρυσού χωρίς απόδειξη αγοράς, με φόρο 12,5% στη δήλωση και 26% στη μεταπώληση, αντί του ισχύοντος 26% στη συνολική αξία.
Πίτσα μαργαρίτα κομψή
ΔΙΕΘΝΗ

Unesco: Θετικό πρώτο βήμα για την ιταλική κουζίνα ως άυλη κληρονομιά

Θετική γνωμοδότηση έλαβε η ιταλική γαστρονομική παράδοση από την επιτροπή ειδημόνων της Unesco για αναγνώριση ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Η οριστική απόφαση αναμένεται τον Δεκέμβριο στο Νέο Δελχί.
Βασίλης Κικίλιας στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κικίλια - Ρίξι στο Κάιρο για ενίσχυση της ναυτιλιακής συνεργασίας

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Ιταλό Υφυπουργό Μεταφορών Edoardo Rixi, συζητώντας την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας–Ιταλίας στη ναυτιλία και στις θαλάσσιες μεταφορές.