ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
NATO
Φωτο: ΑΠΕ

ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία κατέστρεψε το 15% των διυλιστηρίων της Ρωσίας

Το ΝΑΤΟ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι το Ιράν έχει παραδώσει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, αλλά δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι δεν θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση.

Τα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια ενδέχεται να έχουν καταστρέψει το 15% της δυναμικότητάς τους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι η Συμμαχία πιστεύει πως η Μόσχα ακόμη δεν έχει επαρκή πυρομαχικά και ανθρώπινο δυναμικό για να εξαπολύσει μια επιτυχή επίθεση.

Ο αξιωματούχος προσέθεσε ότι η Συμμαχία αναμένει μια συντονισμένη προσπάθεια από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους για να υποβαθμίσει τις δυνατότητες της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας.

Το ΝΑΤΟ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι το Ιράν έχει παραδώσει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, αλλά δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι δεν θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση μόλις συμφωνηθούν αμοιβαία επωφελείς όροι μεταξύ των δύο πλευρών, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

NATO
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία δεν αναμένεται να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Κατά τη περυσινή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, δεν είχε καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία. Όλα τα κράτη μέλη αναγνωρίζουν ότι η προσχώρηση δεν είναι δυνατή όσο η Ουκρανία παραμένει σε εμπόλεμη κατάσταση.
ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση των G7 για μακροχρόνια στήριξη της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας

Από την πλευρά της η Ουκρανία θα δεσμευθεί για βελτιωμένα μέτρα διακυβέρνησης, που θα επιτευχθούν μεταξύ άλλων μέσω δικαστικών, οικονομικών μεταρρυθμίσεων και ενισχυμένης διαφάνειας.