ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sweden, Flag, Simaia, Souidia
Φωτο: Shutterstock

Η Σουηδία για να πετύχει τους στόχους για το κλίμα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής

Η σουηδική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος προειδοποίησε ότι η πρόσφατη χαλάρωση της διάταξης για την προσθήκη βιοκαυσίμων στη βενζίνη και το ντίζελ και η μείωση των φόρων στα ορυκτά καύσιμα θα αυξήσουν τις εκπομπές το 2024.

Η Σουηδία δεν θα επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της χωρίς νέα μέτρα πολιτικής για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, προειδοποίησε η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ο Οργανισμός πιστεύει ότι η xώρα, με τις τρέχουσες πολιτικές της, δεν θα επιτύχει τόσο τον στόχο καθαρού μηδενικού ισοζυγίου έως το 2045 όσο και τους βραχυπρόθεσμους στόχους και ότι δεν θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της εν προκειμένω έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). «Βλέπουμε ισχυρές πολιτικές αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ και σαφή ηγεσία για μια πράσινη μετάβαση στον κλάδο», δήλωσε ο Stefan Nystrom, επικεφαλής του Τμήματος Κλίματος της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος.

«Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω αποφάσεις πολιτικής για τη μείωση των εκπομπών στη Σουηδία, εάν θέλουμε να επιτύχουμε τους κλιματικούς στόχους», είπε. Ο οργανισμός προειδοποίησε ότι η πρόσφατη χαλάρωση της διάταξης για την προσθήκη βιοκαυσίμων στη βενζίνη και το ντίζελ και η μείωση των φόρων στα ορυκτά καύσιμα θα αυξήσουν τις εκπομπές το 2024 και τα επόμενα χρόνια. Η προσθήκη βιοκαυσίμων από ανανεώσιμες πηγές είναι ένας τρόπος μείωσης των εκπομπών από οχήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο στην Τούνμπεργκ επειδή απέκλεισε την είσοδο του κοινοβουλίου

Η Τούνμπεργκ και άλλοι τέσσερις ακτιβιστές δικάζονταν αφού η αστυνομία τους απομάκρυνε δια της βίας, στις 12 και 13 Μαρτίου, ενώ έκαναν καθιστική διαμαρτυρία διαμαρτυρόμενοι για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
facebook
ΔΙΕΘΝΗ

Η ακροδεξιά στη Σουηδία δεν θα κλείσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της

Λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, οι Σουηδοί Δημοκράτες πιστώνονται με σχεδόν 19% στην πρόθεση ψήφου στις δημοσκοπήσεις, πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες, πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης.