ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πλημμύρες στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στην Κένυα

Η πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, και οι ανατολικές και κεντρικές περιοχές της χώρας της ανατολικής Αφρικής έχουν πλημμυρίσει εδώ και εβδομάδες από καταρρακτώδεις βροχές που έχουν οδηγήσει σε πλημμύρες.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις καταρρακτώδεις βροχές στην Κένυα από τα μέσα Μαρτίου, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος την Παρασκευή. Ο αριθμός είναι διπλάσιος από ό, τι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Η πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, και οι ανατολικές και κεντρικές περιοχές της χώρας της ανατολικής Αφρικής έχουν πλημμυρίσει εδώ και εβδομάδες από καταρρακτώδεις βροχές που έχουν οδηγήσει σε πλημμύρες. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Κένυας Ισαάκ Μουάουρα απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συνεχιζόμενες πλημμύρες και είπε ότι ο επίσημος αριθμός είναι τώρα 70.

Πέντε πτώματα ανασύρθηκαν την Παρασκευή από ποταμό στο ανατολικό τμήμα του Μακβενι αφού το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από πλημμυρισμένη γέφυρα, ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Citizen TV. Άλλοι 11 άνθρωποι διασώθηκαν. Ο αντιπρόεδρος Ραγκατι Κατσαουγκα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση είχε διαθέσει 4 δισεκατομμύρια σελίνια Κένυας (29 εκατομμύρια δολάρια) για επείγουσα βοήθεια, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι έχουν πληγεί σήμερα από τις πλημμύρες και χιλιάδες σπίτια έχουν παρασυρθεί από το νερό, ενώ άλλα βρίσκονται κάτω από το νερό. 64 δημόσια σχολεία στην πρωτεύουσα πλημμύρισαν, τα οποία δεν λειτουργούν. Δρόμοι και γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κένυας εξέδωσε την Παρασκευή προειδοποίηση για καταρρακτώδεις βροχές το Σαββατοκύριακο και κάλεσε τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί. Άλλες χώρες της ανατολικής Αφρικής έχουν αναφέρει πλημμύρες, με 155 νεκρούς στη γειτονική Τανζανία και περισσότερους από 200.000 στο Μπουρούντι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kakokairia, xioni, attiki
ΔΙΕΘΝΗ

Έντονη χιονόπτωση προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα στη Νότια Αφρική

Η εθνική οδός Ν3, που συνδέει το Γιοχάνεσμπουργκ με την πόλη Ντέρμπαν, στις ανατολικές ακτές, ήταν μία από τις πλέον πληγείσες και πολλά τμήματά της έκλεισαν, ακόμα κι αν η εκτροπή της κυκλοφορίας ήταν αδύνατη, σύμφωνα με τις αρχές.
Ισχυρή καταιγίδα βροχής
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κένυα ακόμα πλήττεται από καταιγίδες, 228 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Ο τροπικός κυκλώνας Χιντάγια πέρασε χωρίς να αναφερθούν θύματα ούτε σοβαρές ζημιές στις δυο χώρες της ανατολικής Αφρικής, αφού έχασε μέρος της ισχύος του φθάνοντας πάνω από την ακτή.
Niger, Nigiras
ΔΙΕΘΝΗ

Νίγηρας: Συγκρούσεις και απώθηση ανταρτών στο μέγαρο της προεδρίας

Σημαντική ένταση σημειώθηκε στη Νιαμέι, όταν η προεδρική φρουρά του Νίγηρα απέτρεψε απόπειρα εισβολής «στασιαστών» στο προεδρικό μέγαρο. Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο και στρατιωτική βάση.
Niger, Nigiras
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρά πυρά σε γειτονιές της Νιαμέ του Νίγηρα

Έντονοι πυροβολισμοί και εκρήξεις σημειώθηκαν τη νύχτα στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, Νιαμέ, κυρίως γύρω από τη στρατιωτική βάση κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις τζιχαντιστών παρά τις υποσχέσεις της στρατιωτικής χούντας.