ΓΔ: 2701.55 -0.19% Τζίρος: 74.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:50:36
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο

Ταγιάνι: Είμαστε πρόθυμοι να συμμετέχουμε σε αποστολή του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή

Σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι «η παροχή όπλων στην Ουκρανία δεν δημοσιοποιείται, αλλά ο στόχος της Ιταλίας είναι να δοθούν όπλα που να επιτρέψουν στο Κίεβο να υπερασπίσει την εδαφική του ακεραιότητα».

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, υπογράμμισε ότι «πιστεύει ότι η φυσική συμμαχία στην Ευρώπη είναι εκείνη ανάμεσα σε Λαϊκό Κόμμα, Φιλελεύθερους και Συντηρητικούς, όπως συνέβη το 2017». «Δεν θεωρώ ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με την Εναλλακτική για την Γερμανία, δεν έχουμε τις ίδιες αξίες», πρόσθεσε.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην Μέση Ανατολή, υπογράμμισε ότι η χώρα του θα ήταν διατεθειμένη να πάρει μέρος σε αποστολή του ΟΗΕ, υπό τον συντονισμό αραβικής χώρας, με στόχο να δημιουργηθεί μια κατάλληλη κατάσταση για την δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, το οποίο να αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ, με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της βορειοανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, αλλά και της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής άμυνας, η οποία να λειτουργήσει σε στενή συνεργασία με την Ατλαντική Συμμαχία. «Η Ευρώπη πρέπει να μετρά περισσότερο, πρέπει να παίξει έναν πιο δραστήριο ρόλο στην Μέση Ανατολή, και προς Ανατολάς. Πρέπει να είμαστε και πολιτικά, όχι μόνον οικονομικά, ισχυρότεροι. Τασσόμαστε υπέρ μιας ευρωπαϊκής άμυνας η οποία να λειτουργεί ολοκληρωμένα με το ΝΑΤΟ, ώστε να μετρήσει περισσότερο, η Ευρώπη, και μέσα στην Ατλαντική Συμμαχία», υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός.

Σε σχέση, δε, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ταγιάνι υπογράμμισε ότι «η παροχή όπλων στην Ουκρανία δεν δημοσιοποιείται, αλλά ο στόχος της Ιταλίας είναι να δοθούν όπλα που να επιτρέψουν στο Κίεβο να υπερασπίσει την εδαφική του ακεραιότητα». Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας, παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τάσσεται κατά ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης της Ιταλίας και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, κάτι που, άλλωστε, δεν έχει συζητηθεί σε καμία σύνοδο της Ατλαντικής Συμμαχίας». «Καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Συγκρουόμενες αντιδράσεις για τη νίκη της AfD στη Σαξονία

Ο Ταγιάνι χαρακτήρισε «τρομακτική» τη νίκη της AfD στις εκλογές της Σαξονίας-Άνχαλτ, ενώ ο Σαλβίνι την χαιρέτισε ως απαίτηση για αλλαγή. Ο Βανάτσι του FnV δήλωσε ενθουσιασμένος: «Η Ευρώπη αλλάζει. Nessun dorma».
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός ΥΠΕΞ: Πιθανή ρωσική παρέμβαση σε εκλογές της ΕΕ

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι δεν αποκλείει απόπειρες ρωσικής παρέμβασης στις εκλογές της ΕΕ και τονίζει την ανάγκη επαγρύπνησης. Αναφέρει τη δημιουργία διεύθυνσης ασφαλείας που αντιμετωπίζει ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Η Ιταλία στηρίζει απόλυτα τη Γερμανία

Η Ιταλία, μέσω της πρωθυπουργού Μελόνι, εκφράζει πλήρη αλληλεγγύη στη Γερμανία μετά τη ρωσική υβριδική επίθεση στη Λειψία και τονίζει την ανάγκη κοινής απάντησης και στενής συνεργασίας για την ασφάλεια όλων.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία ζητά από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές προσφύγων

Η Ελβετία σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ιταλία αιτούντες άσυλο που ανήκουν στις «δευτερογενείς ροές», με τις διαδικασίες να ξεκινούν τέλη Αυγούστου, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τη Ρώμη, σύμφωνα με την Corriere della Sera.
Θερμόμετρο και ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας άνω των 35°C για 90 εκατ. Ευρωπαίους σήμερα, λέει το AFP

Περισσότεροι από 92 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, κυρίως σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, αναμένεται σήμερα να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 35°C, ενώ πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους προβλέπεται να δουν θερμοκρασίες άνω των 30°C, σύμφωνα με το AFP.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία-Δανία: Ζητούν κέντρα επαναπατρισμού εκτός ΕΕ για μετανάστες

Οι πρωθυπουργοί Ιταλίας και Δανίας, Μελόνι και Φρεντέρικσεν, σε κοινή τους δήλωση τάσσονται κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και την ανάγκη για αυξημένη ασφάλεια.