ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fed, HPA, USA
Φωτο: Shutterstock

Κόλινς (Fed): Τα επιτόκια θα διατηρηθούν κι' άλλο σε υψηλό επίπεδο

Τα σχόλια της Κόλινς απηχούν εκείνα του προέδρου της Fed Τζέρομ Πάουελ, ο οποίος δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα έχει περισσότερη δουλειά να κάνει όσον αφορά την επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο του 2%.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστώνης, Σούζαν Κόλινς, δήλωσε ότι τα επιτόκια θα πρέπει πιθανότατα να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο δύο δεκαετιών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως, προκειμένου να περιοριστεί η ζήτηση και να μειωθούν οι πιέσεις στις τιμές.

Η Κόλινς, η οποία σημείωσε την έλλειψη αποπληθωριστικής προόδου που σημειώθηκε το 2024, δήλωσε ότι η βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη θα είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε βιώσιμη πορεία προς τον στόχο της Fed για το 2%. Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν έδωσε κάποια εκτίμηση για το πότε μπορεί να γίνουν μειώσεις επιτοκίων.

«Οι πρόσφατες ανοδικές εκπλήξεις του πληθωρισμού υποδηλώνουν την πιθανή ανάγκη να διατηρηθεί η πολιτική στο σημερινό της επίπεδο έως ότου έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται με βιώσιμο τρόπο προς το 2%», δήλωσε η Κόλινς σήμερα στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

«Τα πρόσφατα στοιχεία με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτό θα πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως», είπε.

Τα σχόλια της Κόλινς απηχούν εκείνα του προέδρου της Fed Τζέρομ Πάουελ, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα έχει περισσότερη δουλειά να κάνει όσον αφορά την επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο του 2%, προκειμένου να μειώσει τα επιτόκια.

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πάουελ: H Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για περισσότερο χρόνο

«Δεν περιμέναμε ότι το μονοπάτι για τον πληθωρισμό δεν θα έχει σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να αφήσουμε τη νομισματική πολιτική να επενεργήσει στην οικονομία» τόνισε.
ΔΙΕΘΝΗ

Τζ. Πάουελ: Είμαστε έτοιμοι για νέες αυξήσεις στα επιτόκια

Ο πρόεδρος της Fed προειδοποίησε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη δουλειά της ως προς την καταπολέμηση του πληθωρισμού, αυξάνοντας την προοπτική πρόσθετων αυξήσεων των επιτοκίων.
ΔΙΕΘΝΗ

Θετική έκπληξη από τον αμερικανικό πληθωρισμό, έφθασε στο 3,3%

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκε τόσο ο βασικός όσο και ο δομικός δείκτης, με τον δεύτερο να φθάνει στο 3,4%, με τις αγορές να περιμένουν με αγωνία τις σημερινές αποφάσεις της Fed.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κεντρική Τράπεζα του Καναδά μειώνει τα επιτόκια στο 4,75%

Η πρώτη μείωση επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας από το 2020 δείχνει ότι οι αξιωματούχοι έχουν ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι θα ανακηρύξουν τη νίκη επί του πληθωρισμού, ο οποίος έχει υποχωρήσει στο 2,7%.